Üdvözöl a(z) SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA!
Hungarian Slovak 
 FŐOLDAL | TAGJAINK | ALAPSZABÁLY | TISZTSÉGVISELŐK | DÍJAINK | ELÉRHETŐSÉGEINK | SZPONZORAINK |
Opus - szlovákiai magyar írók folyóirata
Arany Opus Díj - főoldal
Jócsik Lajos-breviárium
Díjazottak
Szociális Alap
Opusonline
Szolgáltatások
· Híreink
· Rovatok
· Irodalomórák
· Rendezvények
· Pályázatfigyelő
· Kritikák
· Köszöntők
· Könyvajánló
·Fiatal Írók Köre
· Fiatal Írók Rovata
· Arany Opus Díj
· Jubilánsok
· Hazai magyar Lap-és Könyvkiadók ajánlata
· Képgaléria
· Emlékhelyeink
· Rólunk írták
· Hírek archívuma
· Linkajánló
· Keresés
· Jelentkezési lap
·Választmányi határozatok
Naptár
Március
Vas Hét Ked Sze Csü Pén Szo
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  
Szavazás
Mit gondolsz a weboldalunkról?

Nagyon jó!
Elég jó...
Nem elég jó...
Nagyon rossz!Eredmények
Szavazások

Szavazat 32974
Linkajánló
 Pályázatfigyelő: Novellapályázat

PályázatfigyelőAz www.omagyar.blog.hu az Avana Egyesület támogatásával novellapályázatot hirdet, amire Ómagyarország világán játszódó történeteket vár.


Ómagyarország egy spontán időutazás során kialakult, alternatív történelmi világ, ahol egy mai magyar, fél megyényi terület teljes lakosságával, infrastruktúrájával az ókorba sodródott. A kezdeti nehézségek után a megmaradt technikára és átkerült tudásra alapozva fokozatosan a kor vezető nagyhatalmává váltak, átalakítva, manipulálva az ókori népeket, hatalmakat. A pályázat célja a világ további bővítése, népszerűsítése, új szerzők bevonása.

A pályázat pénzdíjas, a beküldött műveket két fordulóban bírálják el. Első fordulóban a beküldött novellákat csak abból a szempontból vizsgálják, hogy megfelelnek-e a világnak, az esetleges eltéréseket a pályázóknak jelzik és akár több körben is segítséget nyújtanak a megfelelő világkoherencia eléréséhez (a neten közzétett általános anyagok mellett). Ezt a fordulót a blog szerkesztői értékelik, majd a zsűrizésre alkalmas (a világba illeszkedő, vagy abba beleilleszthető) műveket továbbítják az Avana Egyesület által összeállított zsűri tagjainak, akik irodalmi szempontból értékelnek és alakítják ki a helyezettek sorrendjét.

A pályázaton bárki indulhat, aki magyar nyelven alkot, így az Avana Egyesület tagjai és azok a szerzők is, akik már publikáltak a blogon. Az értékelést végző zsűritagokat csak a beküldési határidő után véglegesítjük, a pályázaton nem indulók közül felkérve.

A pályaművek maximális terjedelme 50 000 karakter lehet, leütésekkel együtt. Elsősorban elektronikus formában, .rtf vagy .odt kiterjesztésben várják a pályaműveket, amik az atkerules@gmail.com címre küldhetőek. (Ugyanitt előzetes egyeztetés is lehetséges, illetve a blog fórumain is.)

Nyeremények:
Első helyezett: 15 000 Ft pénzdíj
Második helyezett: 7000 Ft pénzdíj
Harmadik helyezett: 5000 Ft értékű könyvcsomag (a nyertessel egyeztetett címekkel)

Azon pályázók, akik hozzájárulnak az írásuk blogon való megjelenéséhez, közönségdíjért folyó szavazáson vesznek részt, aminek a díjazása a blog addigi reklámbevételének függvényében alakul.

Megfelelő színvonalú és mennyiségű írás esetén az addigi Ómagyarország - kötetekhez hasonló POD novelláskötetet állítanak össze, egyéni szerződések kötésével.

A pályázat nem jeligés, a beküldött írásokhoz meg kell adni a szerző nevét (vagy álnevét) és elérhetőségét, illetve egy nyilatkozatot arról, hogy hozzájárul-e az írása internetes megjelenéséhez, szerzői jogai fenntartásával. A pályázó műve beküldésével elfogadja, hogy írása csak abban az esetben kerül zsűrizésre, ha azt a fiktív világ szerkesztője elfogadja a világba illőnek.
A pályázat ideje alatt lehetőség van egyeztetésre, átírásra is a véglegesítés előtt.
Beérkezési határidő:
2010. 08. 31.
Eredményhirdetés:

Az eredményhirdetés - tervezett - időpontja: 2010. október 25. ("Átkerülésnap"), de ez a beérkezett pályaművek számától függően módosulhat.
További információ:

www.omagyar.blog.hu
hu.omagyar.wikia.com
 
Kapcsolódó linkek
· Több hír: Pályázatfigyelő
· Több hír: szmit


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Pályázatfigyelő:

A Katedra szépírói pályázat eredményhirdetése

Hír értékelése
Értékelés: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

Kapcsolódó rovatok

Pályázatfigyelő

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.
Web site powered by PHP-Nuke
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.


Oldalkészítés: 0.15 másodperc