Üdvözöl a(z) SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA!
Hungarian Slovak 
 FŐOLDAL | TAGJAINK | ALAPSZABÁLY | TISZTSÉGVISELŐK | DÍJAINK | ELÉRHETŐSÉGEINK | SZPONZORAINK |
Opus - szlovákiai magyar írók folyóirata
Arany Opus Díj - főoldal
Jócsik Lajos-breviárium
Díjazottak
Szociális Alap
Opusonline
Szolgáltatások
· Híreink
· Rovatok
· Irodalomórák
· Rendezvények
· Pályázatfigyelő
· Kritikák
· Köszöntők
· Könyvajánló
·Fiatal Írók Köre
· Fiatal Írók Rovata
· Arany Opus Díj
· Jubilánsok
· Hazai magyar Lap-és Könyvkiadók ajánlata
· Képgaléria
· Emlékhelyeink
· Rólunk írták
· Hírek archívuma
· Linkajánló
· Keresés
· Jelentkezési lap
·Választmányi határozatok
Naptár
Július
Vas Hét Ked Sze Csü Pén Szo
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  
Szavazás
Mit gondolsz a weboldalunkról?

Nagyon jó!
Elég jó...
Nem elég jó...
Nagyon rossz!Eredmények
Szavazások

Szavazat 33050
Linkajánló
 Rólunk írták: Text-túra

Rólunk írtákTizenhat fiatal írót felkaroló irodalmi műhelymunka az albári Relax-Parkban május 7-9 között

            Albár. Négy neves mentor bevonásával péntek délután vette kezdetét a Szlovákiai Magyar  Írók Társasága (SZMÍT) szervezésében megvalósuló tehetséges fiatal írókat felkaroló műhelymunka az állandó, ideális helyszínné előlépett Albár és Alistál között található Relax Parkban.
           Az évente kétszer megszervezendő programba bekapcsolódó fiatalok között mindig találni új arcokat. Az idei első találkozón a Szőrős Kőben többször publikált párkányi Hajtman Kornél és a Pegazus Alkotópályázatba bekapcsolódó gútai Puzsér Zsuzsanna erősítette a „legénységet”. Idén többnyire mind a négy csoport közösen dolgozott, így a fiatalok ugyanennyi véleményt is hallhattak írásaikkal kapcsolatban. Juhász Katalin, Németh Zoltán, Hizsnyai Zoltán és Z. Németh István továbbra is fenntartja azt a véleményét, hogy a csoportok fejlődőképesek, és nagyszerűen megoldják azokat a feladatokat, amelyre alig 1-2 órát kapnak. Sőt, még néha még jobban, mint azt, amit otthonról hoznak. Az említetteken kívül a dunaszerdahelyi Angyal Sándor, Takács Zsuzsa és Rajkovics Péter, a dióspatonyi Nagy Krisztián, a farkasdi Pál Ilona, a hodosi Czucz Enikő és Vörös Gergely, a Felsőpatonyi Kovács Barnabás, a gútai Tóth Timea, a balázsfai Svandra Mihály, a szarvai Halász Gábor, a nádszegi Csillag Lajos, a kajali Farkas Benjamin és a mórockarcsai Puha Andrea a helyszínen alkotott munkájukat szombaton, gyönyörű napsütésben fürödve olvasták fel, majd elemeztek, véleményeztek. Olyan feladatokat is kaptak, hogy a vízről írjanak anélkül, hogy a megadott szavat egyszer is alkalmaznák, majd azt, hogy olyat alkossanak, amelyben nem szerepelhet az i betű sem rövid sem hosszú formájában. Juhász Katalin ötlete, hogy a fiatalok írjanak arról, szerintük mit mondhatott Kosztolányi Dezső Esti Kornéljának kilencedik fejezetében olvasható bolgár kalauz sikeresnek bizonyult és este, a testet lelket melengető tábortűznél felolvasták az  érdekes, fordulatos és jól megirt műveket.
Vasárnap újabb feladatot kaptak, mégpedig tizenegy véletlenszerűen összeválogatott mondatból kellett értelmes szöveget alkotni, úgy, hogy a mondatok változatlanul szerepeljenek az alkotásban. Ez volt a legsikeresebb feladat, annyira, hogy még a mentorokat is megihlette.
Ezen az összejövetelen a szervezők a résztvevőket meglepetésben részesítették, ugyanis meghívást kapott a királyhelmeci Hudák Katalin költő és előadóművész, aki magával hozta a gitárját is, hogy megzenésített verseket adjon elő.
Nagy Erika
Új Szó, 2010. 5. 11.


 
Kapcsolódó linkek
· Több hír: Rólunk írták
· Több hír: szmit


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Rólunk írták:

Vida Gergely kapta a Madách-díjat

Hír értékelése
Értékelés: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

Kapcsolódó rovatok

RendezvényekRólunk írták

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.
Web site powered by PHP-Nuke
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.


Oldalkészítés: 0.16 másodperc