Pályázati felhívás
Dátum: 2010. november 22. hétfő, 11:43
Rovat: Pályázatfigyelő


A Fiatal Írók Szövetsége, a Hírcsárda betyárjai és Tacskó Muki, a parafenomén kutya

ezennel meghirdeti az első pángalaktikus álhírpályázatot, melyben részt vehet minden értelmes vagy értelmesnek mondott lény (orvosi igazolás nem szükséges, de előnyt jelenthet), aki kedvet érez ahhoz, hogy a műfajban kipróbálja magát, illetve, mindazon személyek, akik e sorokat olvasva egyetlen másodperc alatt értelmezik újra életüket, majd beléjük hasít a felismerés: születésüknek egyetlen értelmes magyarázata nem más, mint részt venni nevezett nemes vetélkedésben.


Amit a pályázóknak tudniuk kell:
− A beküldött írások maximális terjedelme nem lehet több 2000 karakternél!
− Egy pályázó több művel is pályázhat!
− A szövegekhez természetesen szerzői jogvédelem alatt NEM álló képeket is lehet csatolni, lehetőleg ne túlzottan nagy állományokat, na meg kicsiből se sokat!
− A témákra vonatkozóan nincs megkötés, azonban csak olyan műveket áll módunkban értékelni, melyek nemi, faji, etnikai, vallási vagy szexuális hovatartozás tekintetben nem kirekesztőek.
− Nevezési díj nincs! Azok a gyanús képeslap-nepperek, akik az aluljárókban grasszálva e nemes célra hivatkozva zaklatják a járókelőket, nem nekünk, hanem titkos ellenségeink gyűjtenek!

Beküldési határidő 2043. október. 17. (is lehetne de) 2010. december 10.
Ahová küldeni kell: pallerozottelme@gmail.com

A beérkező pályaműveket a pályázatot kiírók zsűrizik, a legértékesebb szövegek egy erre a célra létrehozott, Tacskó Muki és a Hírcsárda meo-bélyegzőjével ékesített blogon kerülnek elhelyezésre.

A szövegek bemutatására, méltatására a 2010. december 16-án a Fiatal Írók Szövetségének rendezésében (a Nemzeti Kulturális Alap és a MASZRE támogatásával) megvalósuló I. Dezinformációs és Álhír Konferencia felolvasóestjén kerül sor.

A Fiatal Írók Szövetségének célja, hogy a konferencia teljes anyaga, illetve a legjobb álhírek 2011-ben könyvben is megjelenjenek.

--
FISZ Creative GroupA hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1078