Fellinger Károlyé az Arany Opus Díj 2011-ben
Dátum: 2011. november 21. hétfő, 15:18
Rovat: HíreinkPéntek este, vagyis november 18-án ünnepélyes keretek között került kiosztásra az Arany Opus Díj, melyet tavalyhoz hasonlóan idén is Fellinger Károly vihetett haza.


A Szlovákiai Magyar Írók Társasága által hirdetett szépirodalmi pályázatra jeligével ellátott műveket vártak, amelyet idén is elismert szakemberek értékeltek. Összesen egyébként 28 irodalmi alkotás érkezett. A zsűri tagjai voltak Tóth László József Attila-díjas költő, Tőzsér Árpád Kossuth-díjas költő és Duba Gyula József Attila-díjas író.

A pályaműveket közvetlenül a beérkezési határidő lejárta után a társaság honlapján lehetett elérni, ahol az olvasók szavazhattak is arra a szépirodalmi alkotásra, amelyet a legérdemesebbnek tartottak az olvasói különdíj elnyerésére. Idén a zsűri és a közönség véleménye megegyezett, s Fellinger Károly liszt jeligés pályázata csaknem az e-mailben érkező szavazatok felét gyűjtötte be.

Az Érsekújváron tartott díjátadón a Fiatal Írók Körének tagjai biztosították a kulturális műsort. A rendezvény műsorvezetője Takács Zsuzsi volt, Tóth Tímea zongorajátéka nyitotta az estet, Nagy Csilla gitárjátékát pedig összesen háromszor hallgathatta a közönség. Emellett az esten a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának titkára, Nagy Erika ismertette a zsűri véleményét a legsikeresebb pályázatokról, s ünnepélyes keretek között átadásra került az Arany Opus Díj, amely egyrészt pénzjutalmat jelentett, másrészt Kocsis Ernő festőművész Nyári nap című olajfestményét.

A műsor zárásaként az idén irodalmi díjakban részesült alkotókat ünnepelték, s közülük ketten, Balázs F. Attila és Szalay Zoltán a helyszínen a szervezők ajándékát is átvették. Az esti program ezután a város polgármesterének, Pischinger Gézának a pohárköszöntőjével folytatódott, aki üdvözölte az irodalmi élet meghatározó alakjait városában és egy fogadással is kedveskedett nekik.
Szabad Újság


A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1248