PannonScript könyvkiadás
Dátum: 2012. augusztus 27. hétfő, 08:39
Rovat: Híreink


Az elv.

„Bízunk a tehetségben”

A PannonScript már évek óta a legismertebb irodalmi vállalkozás a szerzők körében. A célunk mindig az volt, hogy a lehető legtöbb alkotó számára megteremtsük a lehetőséget, hogy a tehetségét megmutathassa, hogy álmait, céljait valóra válthassa. Mert a tehetség érték! Természetesen, mivel vállalkozás vagyunk, így profit érdekeltek, tehát számunkra a tehetséges szerző a legértékesebb. De, hogy ki a tehetség, azt a vásárlók döntik el :)


A PannonScript egy hazánkban, de talán Európában is egyedülálló könyv megjelentetési rendszert dolgozott ki és indított útjára.  Az okok:
- a könyvkiadók egyre nehezebb gazdasági helyzetben vannak, egyre kevesebb kéziratot tudnak megjelentetni ezért nagyon kevés szerző tudja a művét megjelentetni.
- A szerzők inkább ragaszkodnak ahhoz, hogy a művük papírformátumban, azaz hagyományosan könyvként jelenjen meg az ebook kiadás mellett vagy helyett.
- A magánkiadás, tehát hogy a szerző a saját pénzéből fedezze a megjelenés költségeit, a szerzők nagy része számára megoldhatatlan.
- A könyv ára a piaci normáknak megfeleljen, azaz eladható áru legyen.Kérdések és válaszok.

Hogyan működik a rendszer?

A PannonScript online webes könyváruházat működtett, ahol a könyv forgalmazása történik.
A könyvet, a szerzővel történt közös megegyezés alapján, hagyományos papírformátumban és igény esetén ebook formátumban is forgalmazzuk. A könyv legyártása viszont csak akkor történik meg, akár egy példányban is, amikor arra a tényleges vásárlási vagy megrendelési szándék beérkezik. A könyvet a vásárló postai kézbesítéssel kapja meg vagy a közeljövőben megnyíló Budapesti üzletünkben személyesen veheti át.


A könyv.

A könyvek a szabványoknak megfelelően, I osztályú kivitelben készülnek!
A könyv vágott mérete, azaz a kész könyv mérete Fr5-ös méret, 130 mm széles és 195 mm magas.
Ez a szokványos (szabványos) regény méret. Ennél a két méretnél kisebb méretben is történhet a gyártás, hiszen szépirodalmi művek esetén ez a  méretkorlát a leggazdaságosabb! (természetesen az ennél nagyobb méretben történő kivitelezés is megoldható)
A könyv borítója puha fedeles, színes. A belívek (belső oldalak) fehér ofszetpapír, egy színnel, feketével nyomtatva. Kötészete, ragasztó kötött. Ez szintén szokványos könyv kivitel, elsősorban szépirodalmi művek kiadására alkalmas.
Színes belső oldalak lehetséges, de ez szintén drágítja a végső kereskedelmi árat.
Kemény fedeles és cérnafűzött kötészetű könyveket nem készítünk.Mibe kerül ez a szerzőnek?

Ez a szerzőnek egy fillérjébe sem kerül!
Nagyon fontos megjegyeznünk! A vállalkozásunk nem a szerzők pénzéből kíván bevételhez jutni, hanem a tehetségükből! A célunk az, hogy minél több szerző értékes, sikeres művet alkosson, hogy a könyveikből a lehető legtöbbet tudjuk eladni!


Hogyan történik a megjelentetés?

Az eljárás rendkívül egyszerű.
Tömören:
A szerző átküldi a kéziratát, ha vannak képek azokat is, a megjegyzéseivel együtt hozzánk.
Ekkor mi készítünk rá egy költségvetést, azaz mennyiért lehet ezt a könyvet legyártani.
Erre a bekerülési összegre jön rá a szerző tisztelet díja, illetve az Áfa értéke.
Ha a kereskedelmi ár (az eladási ár) a szerző számára is elfogadható, megkötjük a szerződést.
A könyv felkerül a webáruházba és ahogy megrendelés, vásárlási szándék keletkezik rá, akkor gyártjuk le a könyvet. Egyszerűbben, annyit gyártunk, amennyire igény van, azaz megvesznek.


Mennyi idő alatt készül el egy könyv?

A megrendeléstől, vásárlástól számított 3 napon belül.


Mennyibe kerül majd egy könyv?

Természetesen a cél az, hogy a könyv kereskedelmi ára megfeleljen a szokványos könyveladási áraknak, egyébként ha túl drága lenne, senki sem venné meg.
Egy példa.
Kb 240 oldalas regény, színes puha fedeles kivitelben, ragasztó kötve: a kereskedelmi ára kb. 1500-1800 Ft között.

Hogy lehetséges ilyen kedvező ár?

Ez a mi egyik üzleti titkunk :)


Hogy kell a kéziratot leadni?

Mivel könyvről van szó, legyen az regény, novellás vagy verses kötet stb vannak kötelezően betartandó szabályok. Ilyen például a nyelvhelyesség, a korrektúra, a tördelés, a kép minőség stb.
A szerző a kéziratot kétféle kép adhatja le hozzánk.
- az egyik, hogy a könyvet kiadásra alkalmas formátumban küldi el hozzánk. Az számunkra teljesen másodlagos, hogy ezt a szerző maga készíti el vagy szakembert bíz meg vele. A lényeg az, hogy az a szabványoknak és a gyártási feltételeinknek megfeleljen. Itt a honlapon pontos leírást talál erről. Igyekszünk ebben is maximálisan a segítségükre lenni. Erről ide kattintva olvashat bővebben.
- A másik verzió, hogy a szerző minket bíz meg a nyomdai előkészítéssel, azaz a korrektúrával, a tördeléssel, a borító grafika elkészítésével stb. Erre árat a kézirat átnézése után tudunk adni.
A fentiek alapján a szerző maga dönti el, hogy melyik változatot válassza. 


A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1344