Átadták az Arany Opus Díjat
Dátum: 2013. december 02. hétfő, 12:28
Rovat: Híreink


A Szlovákiai Magyar Írók Társasága Arany Opus díj címmel hirdette meg azt a szépirodalmi pályázatot, amelyen szlovákiai magyar szerzők vehettek részt. Idén Tóth  László és Szalay Zoltán a díjazott. Különdíjat Z. Németh István kapott. A pályázatra benyújtott szépirodalmi alkotásokat neves irodalmárokból álló zsűri bírálta el. 
A bírálóbizottság (Tőzsér Árpád Kossuth-díjas költő, Duba Gyula József Attila-díjas író és Csanda Gábor irodalomkritikus) választása idén nem volt szokványos, ugyanis két pályaművet találtak díjazásra méltónak. 


A Szlovákiai Magyar Írók Társasága Arany Opus díj címmel hirdette meg azt a szépirodalmi pályázatot, amelyen szlovákiai magyar szerzők vehettek részt. Idén Tóth  László és Szalay Zoltán a díjazott. Különdíjat Z. Németh István kapott. A pályázatra benyújtott szépirodalmi alkotásokat neves irodalmárokból álló zsűri bírálta el. 
A bírálóbizottság (Tőzsér Árpád Kossuth-díjas költő, Duba Gyula József Attila-díjas író és Csanda Gábor irodalomkritikus) választása idén nem volt szokványos, ugyanis két pályaművet találtak díjazásra méltónak. 
A Futár jeligével ellátott novella szerzője Szalay Zoltán a pénzjutalom mellett átvehette Duncsák Attila festőművész Kassai novella című (akril-tempera) alkotását. 
A Flóra jeligével ellátott versfüzér szerzője, Tóth László, Kopócs Tibor Fürdőben című (akril-tempera) alkotását tudhatja magáénak.
A beérkezett pályaművek olvashatóak voltak a Társaság honlapján, szavazni is lehetett arra a pályamunkára, amelyik elnyerte az olvasó tetszését. 
A szavazatok alapján megszületett az olvasói különdíj is, amelyet Z. Németh István kapott Feketeszakáll jeligével beküldött gyermekversciklusáért.
Az est színvonalát emelte, hogy a díjnyertes pályaműveket Benkő Géza színművész tolmácsolásában hallgathatta meg a nagyszámú közönség.
A díjátadás a Szlovákiai Magyar Írók Társasága által szervezett VIII. Őszi Írófesztivál keretében valósult meg november 29-én Dunaszerdahelyen az Arthe Cafeban.


A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1577