Arany Opus Díj 2014
Dátum: 2014. július 15. kedd, 13:58
Rovat: Híreink


A Szlovákiai Magyar Írók Társasága Arany Opus Díj címmel szépirodalmi pályázatot hirdet szlovákiai magyar (állandó szlovákiai lakhellyel rendelkező) szerzők számára.
 
A pályázatra benyújtható minden olyan magyar nyelven írt széppróza vagy vers (max. 15 flekk), amely nyomtatásban még nem jelent meg, s amelynek közlési jogával a szerző rendelkezik. Egy szerző csak egy művel vehet részt a pályázaton. Tematikai megkötés nincs. A pályamunkát postai küldeményként, minden oldalán jeligével ellátva, négy nyomtatott példányban és digitális formában is kérjük benyújtani. A pályaműhöz külön, zárt borítékban csatolandó szerzőjének neve, e-mail címe, telefonszáma és lakcíme. Ezen a borítékon legyen feltüntetve a pályázó jeligéje is. A külső borítékra pedig kérjük ráírni: Arany Opus Díj.

Levélcím: Spoločnos maďarských spisovatežov na Slovensku, Palác Duna Palota, Galantská cesta 658/2F, 929 01 Dunajská Streda
A pályázatok beérkezési határideje: 2014. október 10.

Pályadíj: 230 euró, valamint Almási Róbert Kapcsolatok c. festménye.
A pályázatra benyújtott szépirodalmi alkotásokat neves irodalmárokból álló zsűri bírálja el. 
A zsűri tagjai: Tőzsér Árpád Kossuth-díjas költő,  Grendel Lajos Kossuth-díjas író és Csanda Gábor irodalomkritikus. 
A díjnyertes mű első felhasználási joga a Szlovákiai Magyar Írók Társaságát illeti meg, és az Opusban jelenik meg a díjátadást követően a 2015/1-es számban.
Az ünnepélyes díjátadásra 2014. november 20-án kerül sor Rimaszombatban, a IX. Őszi Írófesztivál keretében megrendezett műsoros esten, ahol a nyertes pályamű egy színművész tolmácsolásában hangzik el.
A nem díjazott szövegeket a pályázat kiírója nem őrzi meg és nem küldi vissza.A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1620