Madách Irodalmi Napok Alsósztregován
Dátum: 2014. szeptember 30. kedd, 10:43
Rovat: Híreink


A Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és a Hagyományok és Értékek Polgári Társulás 2014 október 3-án Madách Imre (1823-1864) halálának 150. évfordulója alkalmából tizedik alkalommal rendezi meg Alsósztregován a Madách Irodalmi Napokat. 
A kétnapos rendezvénysorozat 11 órakor koszorúzással veszi kezdetét, melyre Madách Imre felújított síremléke előtt kerül sor.


A nap további részében az érdeklődők előadásokat hallhatnak Madách Imre drámaírói, költői munkásságáról, a Tragédia filozófiatörténeti és eszmetörténeti összefüggéseiről, valamint Madách és a képzőművészet kapcsolatáról.

A délutáni programban kerül sor a „…titkod a világ” „...tvojím tajomstvom je svet“ címmel Madách költészetéből válogatott kétnyelvű verseskötet bemutatására, mely A Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és a Hagyományok és Értékek Polgári Társulás közös kiadásában a jubileum alkalmából jelent meg.

A látogatók ezen a napon mind a felújított Madách-kastélyt, mind pedig az új állandó kiállítást ingyenesen tekinthetik meg.

Másnap, október 4-én Szombaton a magyarországi csesztvei Madách Imre Emlékházban folytatódnak a Madách-napok rendezvényei.A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1630