Meghívó
Dátum: 2015. október 09. péntek, 14:13
Rovat:


Hogyan lehet manapság Pozsonyban magyar irodalmi lapot szerkeszteni? Milyen folyamatok mennek végbe egy teljes arculatváltás folyamán egy irodalmi folyóiratnál?? Hol van a kutya elásva az irodalom útvesztőiben, és milyen viszonyban áll
egymással hang és szöveg?
Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket boncolgat két órán át az Irodalmi Szemle főszerkesztője, Szalay Zoltán és szerkesztője, Száz Pál 2015. november 17-én, kedden 17 órától az Országos Széchényi Könyvtár 516-os főigazgatói tanácstermében.
(Cím: Budapest, I. kerület, Budavári Palota F épület)


Bemutatásra kerül az Irodalmi Szemle állatbarát novemberi lapszáma, a nagy sikerű összevont nyári Made in Czechoslovakia, az őszi Hang/ szöveg és a Tőzsér Árpád 80. születésnapjának tiszteletére készült lapszám, benne Tőzsér Árpád, Orbán János Dénes, Vida Gergely, Szászi Zoltán verseivel, Bedecs László, Mészáros András, Fónod Zoltán tanulmányaival. Versfordítások Danyiil Harmsztól, regényrészlet Grendel Lajostól, Mórotz Krisztina, R. Nagy Krisztián, Plonicky Tamás novellája és még sok minden más.

S hogy a meglepetés se maradjon el: rövid felolvasást hallhatunk egyik szerzőnktől a keleti irodalomnak szentelt decemberi szám kiemelkedő fordításából.


Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szerkesztőség munkatársai!A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1723