PÁLYÁZATI KIÍRÁS
Dátum: 2017. január 27. péntek, 08:57
Rovat: Híreink


Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete,
a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata meghirdeti
a 40.  Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot,
és 2017. április 18. – április 21-ig
Sárvár városában megrendezi az irodalmi pályázat táborát.

Pályázni vers, próza és tanulmány kategóriában lehet. Várjuk minden 14–18 év közötti középiskolás diák magyar nyelven írt írásait. Egy pályázat maximális terjedelme műfajonként 15 kéziratoldal lehet (számítógéppel, 14 pontos betűnagysággal írva, de ugyanilyen terjedelmű, kézzel írt, jól olvasható írásokat is elfogadunk).   
A pályázat benyújtási határideje: 2017. február 27.
A pályázatok beküldhetők:
– e-mailben, csatolt mellékletként (word dokumentum formátumban), az iroszak@t-online.hu címre. Kérjük, hogy a pályázó minden mellékletként küldött file elején tüntesse fel a nevét, címét, e-mail-címét, esetleg telefonszámát is. A pályázatban, kérjük, mindenki írja meg iskolája nevét, címét is. Fontos: ha valaki pl. két kategóriában pályázik, két külön e-mail-mellékletet küldjön (külön pl. a verseket és külön a prózákat, az ezt tükröző elnevezéssel: „XY versei”, „XY prózái”. Kérjük, hogy ne küldje senki minden egyes versét vagy minden egyes novelláját stb. külön file-ban! És az is fontos, hogy minden írás fölött szerepeljen az író neve!)
– postai úton, egy példányban. Aki több kategóriában küld pályaműveket, külön borítékban küldje a vers-, a próza- ill. a tanulmány pályázatát. A borítékra írja rá, hogy mi található benne (pl. „verspályázat”, „prózapályázat” stb.). A postán érkező pályázatban is kérjük feltüntetni a pályázó nevét, címét, e-mail-címét, esetleg telefonszámát is, iskolája nevét, címét, e-mail-címét, esetleg telefonszámát. A pályázatokat postán az Írók Alapítványa, 1093 Budapest, Lónyay u. 43. fszt. 1. címre várjuk.
A pályázat nem jeligés.                                                                                                                
A pályázatok visszaküldését nem tudjuk vállalni.                                                                                           
Az ötven legjobb pályázat szerzőjét meghívjuk a sárvári irodalmi táborba, ahol a műhelymunka során neves írókból, költőkből álló zsűri értékeli a pályaműveket, és sor kerül a díjkiosztó ünnepségre is. A meghívót 2017. április 2-ig juttatjuk el a meghívottakhoz. A meghívottak számára a sárvári irodalmi tábor díjmentes, szükség esetén útiköltségtérítést is biztosítunk részükre.                                                                                                                         
 
Budapest, 2017. január 20.
A rendezők nevében minden érdekeltnek jó munkát kíván:
 
Mezey Katalin sk.
szervező
Írók Szakszervezete, Írók AlapítványaA hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1845