Elhunyt Grendel Lajos Kossuth-díjas író
Dátum: 2018. december 19. szerda, 08:20
Rovat: Híreink


Súlyos betegség után kedden, 2018. december 18-án este elhunyt Grendel Lajos Kossuth-díjas író, a szlovákiai magyar irodalom egyik legjelentősebb képviselője, az SZMÍT oszlopos tagja. Április 6-án ünneplte 70. születésnapját. Barátja, pályatársa, Szászi Zoltán ezekkel a szavakkal köszöntötte:

"A pillanat meg van szerkesztve, s minden, ami volt, az mindig is létezett és most már létezni fog az időben. Míg ez a világ az a világ! Ebben vagy itt, így, testben és lélekben, nekem te mesterként, barátként jelen. Most egyike van azoknak a ritka, mégis mélyen megélni való és életre szóló pillanatoknak, melyek egy barátság ívének adják gyújtópontjait.
 A létnek, s e gyújtópontokat egy galaxis, barátságunk galaxisa ellipszisének indulásaiként én most kiszerkesztek a végtelenig. Mit nekem, mit nekünk idő?  Mit nekem? Mit nekünk? Ugye kedves Grendel Lajos? Ha kell, akkor a minden találkozásunkkor tréfásan köszöntésként használt mondatunk szerint, mely az örkényi groteszkből fakad, simán négyibe vágjuk édes jó Lajosom azt a fránya időt, vagy olyan formára, amire kedvünk telik!"

Grendel Lajos temetése 2018. december 27-én, (14.45) lesz a pozsonyi krematóriumban.

Nyugodjék békében!


A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1990