Üdvözöl a(z) SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA!
Hungarian Slovak 
 FŐOLDAL | TAGJAINK | ALAPSZABÁLY | TISZTSÉGVISELŐK | DÍJAINK | ELÉRHETŐSÉGEINK | SZPONZORAINK |
Opus - szlovákiai magyar írók folyóirata
Arany Opus Díj - főoldal
Jócsik Lajos-breviárium
Díjazottak
Szociális Alap
Opusonline
Szolgáltatások
· Híreink
· Rovatok
· Irodalomórák
· Rendezvények
· Pályázatfigyelő
· Kritikák
· Köszöntők
· Könyvajánló
·Fiatal Írók Köre
· Fiatal Írók Rovata
· Arany Opus Díj
· Jubilánsok
· Hazai magyar Lap-és Könyvkiadók ajánlata
· Képgaléria
· Emlékhelyeink
· Rólunk írták
· Hírek archívuma
· Linkajánló
· Keresés
· Jelentkezési lap
·Választmányi határozatok
Naptár
Július
Vas Hét Ked Sze Csü Pén Szo
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  
Szavazás
Mit gondolsz a weboldalunkról?

Nagyon jó!
Elég jó...
Nem elég jó...
Nagyon rossz!Eredmények
Szavazások

Szavazat 33051
Linkajánló
 Átadták az Arany Opus Díjat

Híreink
A Szlovákiai Magyar Írók Társasága Arany Opus díj címmel hirdette meg azt a szépirodalmi pályázatot, amelyen szlovákiai magyar szerzők vehettek részt. Idén Tóth  László és Szalay Zoltán a díjazott. Különdíjat Z. Németh István kapott. A pályázatra benyújtott szépirodalmi alkotásokat neves irodalmárokból álló zsűri bírálta el. 
A bírálóbizottság (Tőzsér Árpád Kossuth-díjas költő, Duba Gyula József Attila-díjas író és Csanda Gábor irodalomkritikus) választása idén nem volt szokványos, ugyanis két pályaművet találtak díjazásra méltónak. 


A Szlovákiai Magyar Írók Társasága Arany Opus díj címmel hirdette meg azt a szépirodalmi pályázatot, amelyen szlovákiai magyar szerzők vehettek részt. Idén Tóth  László és Szalay Zoltán a díjazott. Különdíjat Z. Németh István kapott. A pályázatra benyújtott szépirodalmi alkotásokat neves irodalmárokból álló zsűri bírálta el. 
A bírálóbizottság (Tőzsér Árpád Kossuth-díjas költő, Duba Gyula József Attila-díjas író és Csanda Gábor irodalomkritikus) választása idén nem volt szokványos, ugyanis két pályaművet találtak díjazásra méltónak. 
A Futár jeligével ellátott novella szerzője Szalay Zoltán a pénzjutalom mellett átvehette Duncsák Attila festőművész Kassai novella című (akril-tempera) alkotását. 
A Flóra jeligével ellátott versfüzér szerzője, Tóth László, Kopócs Tibor Fürdőben című (akril-tempera) alkotását tudhatja magáénak.
A beérkezett pályaművek olvashatóak voltak a Társaság honlapján, szavazni is lehetett arra a pályamunkára, amelyik elnyerte az olvasó tetszését. 
A szavazatok alapján megszületett az olvasói különdíj is, amelyet Z. Németh István kapott Feketeszakáll jeligével beküldött gyermekversciklusáért.
Az est színvonalát emelte, hogy a díjnyertes pályaműveket Benkő Géza színművész tolmácsolásában hallgathatta meg a nagyszámú közönség.
A díjátadás a Szlovákiai Magyar Írók Társasága által szervezett VIII. Őszi Írófesztivál keretében valósult meg november 29-én Dunaszerdahelyen az Arthe Cafeban. 
Kapcsolódó linkek
· Több hír: Híreink
· Több hír: szmit


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Híreink:

XIX. Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny

Hír értékelése
Értékelés: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

Web site powered by PHP-Nuke
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.


Oldalkészítés: 0.19 másodperc