Üdvözöl a(z) SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA!
Hungarian Slovak 
 FŐOLDAL | TAGJAINK | ALAPSZABÁLY | TISZTSÉGVISELŐK | DÍJAINK | ELÉRHETŐSÉGEINK | SZPONZORAINK |
Opus - szlovákiai magyar írók folyóirata
Arany Opus Díj - főoldal
Jócsik Lajos-breviárium
Díjazottak
Szociális Alap
Opusonline
Szolgáltatások
· Híreink
· Rovatok
· Irodalomórák
· Rendezvények
· Pályázatfigyelő
· Kritikák
· Köszöntők
· Könyvajánló
·Fiatal Írók Köre
· Fiatal Írók Rovata
· Arany Opus Díj
· Jubilánsok
· Hazai magyar Lap-és Könyvkiadók ajánlata
· Képgaléria
· Emlékhelyeink
· Rólunk írták
· Hírek archívuma
· Linkajánló
· Keresés
· Jelentkezési lap
·Választmányi határozatok
Naptár
December
Vas Hét Ked Sze Csü Pén Szo
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Szavazás
Mit gondolsz a weboldalunkról?

Nagyon jó!
Elég jó...
Nem elég jó...
Nagyon rossz!Eredmények
Szavazások

Szavazat 32060
Linkajánló
 36. Tokaji Írótábor

Híreink
2008. augusztus 13-14-15-én
szerdán, csütörtökön és pénteken, az

Irodalmi értékrendek, pályakezdés, érvényesülés kérdéskörében szervezi meg tanácskozását.Program:

2008. augusztus 13.


10.30  Májer János polgármester, valamint Hubay Miklós és Hegyi Imre mond köszöntőt. Közreműködnek Csáki Imre, Jánosi Zoltán és Kulcsár Imre.
 
11.45 A Rákóczi-pincében Serfőző Simon elnök nyitja meg az Írótábort, köszöntőt mond Kovács Tibor. Ugyanebben az időpontban a Tokaj-hegyaljai Borok Házában a Biblia és Tokaj évszázadai című kiállítás megnyitóját tartják. Délután kettőtől a tokaji Ferenc Gimnázium aulájában "Irodalmi értékrendek, pályakezdés, érvényesülés" címmel indul meg a tanácskozás, L. Simon László és Pomogáts Béla elnökletével, Papp Endre, Prágai Tamás, Imre László előadásaival – a felkért hozzászólók Bertha Zoltán és Nagy Balázs. Ekkor alakulnak meg a későbbi munkacsoportok is Serfőző Simon vezetésével.
 
17.15  Egy Írótábori küldöttség Tiszaladányba látogat, ahol "A Biblia és Északkelet-Magyarország" címmel hallgatják meg Székelyhidi Ágoston előadását. A Tokajban maradottak fél hattól egy focimeccsel vigasztalódhatnak a város és az írók között, a csapatok kapitányai Kukorelly Endre és Juhász Zsolt.

17.30 Tokaji Írótábor - Tokaj Város labdarúgó-mérkőzés
 
20.00  A kollégiumi kertben bemutatkozik a HELIKON – Szilágyi István, a HÍD – Gerold László, a KALLIGRAM – Mészáros Sándor és az IRODALMI SZEMLE – Fónod Zoltán, a házigazda Pomogáts Béla lesz.
 
21.30 a "VERESSZEKÉR” fogadóban Költészet és Jazz találkozik: Ayhan Gökhan, Can Togay, Nemes Z. Márió, Menyhért Anna, Sopotnik Zoltán és Péterfy Gergely mellett Dresch Mihály zenekara játszik, a házigazda Zemlényi Attila lesz.
 

2008. augusztus 14.


9.00 Folytatódik a tanácskozás, Elek Tibor, V.Gilbert Edit, Bedecs László és Láng Zsolt előadásaival, Babus Antal, Bazsányi Sándor, Ekler Andrea, Erős Kinga, Hász Róbert, Milián Orsolya, Mizser Attila, Németh Zoltán és Pécsi Györgyi hozzászólásaival. Elnököl V. Gilbert Edit ésSturm László.
 
12.30 Beszélgetés a munkacsoportokban


14.00 A poétika-szekciót Turczi István vezeti, előadnak Kukorelly Endre, Mészáros Sándor, Farkas Zsolt, Filip Tamás, Mezey Katalin és Prágai Tamás. Az Irodalmi támogatások szekciót L. Simon László vezeti, itt Fázsy Anikó és Lakatos Mihály adnak elő. Szerkesztés és kiadás témakörben Szentmártoni János munkacsoportjában Ambrus Lajos, Balogh Endre, Erős Kinga és Ködöböcz Gábor beszélnek a témáról, míg a digitalizált irodalom tematikában Vass Tibor vezetésével Nagy Gabriella, Onagy Zoltán és Szászi Zoltán beszélgetnek. A felkért hozzászólók Berka Attila, Balogh Robert és Szabó Tibor.
 
17.00  újabb irodalmi lapok mutatkoznak be a táborlakóknak a gimnázium aulájában: az ARACS-ot Vajda Gábor és Tari István, az EGYÜTT–öt S. Benedek András, Dupka György és Vári Fábián László, a VÁRADot Szücs László és Barabás Zoltán míg az IRODALMI JELEN-t Szőcs Géza és Weiner Sennyey Tibor képviselik az Antall István szerkesztette esten.
 
20.00 A kollégiumi kertben a Bárka folyóirat estjére kerül sor: Elek Tibor, Kiss László és Szabó Tibor vendégei Grecsó Krisztián és Zalán Tibor. Fél kilenctől Borkóstoló- Kalocsai László (Dereszla Pincészet, Bodrogkeresztúr) boraiból, a Borversek-pályázat eredményhirdetése Király Farkas vezetésével. Ködöböcz Gábor és Májer János házigazdákkal.
 
Augusztus 15.


9.30 Folytatódik a tanácskozás Szakolczay Lajos előadásával, a felkért hozzászólók Csepregi János, Mészáros Márton, Hanti Krisztina és Vida Gergely. A vitát követően elhangzik a munkacsoport-vezetők ajánlása, a 2009-es írótáborra lehet javaslatokat tenni, s a Magyar Nyelv Múzeumáról (Széphalom) Fehér József ad elő. A tanácskozás elnökei e napon Jánosi Zoltán és Serfőző Simon lesznek.
 
11.30  Fogadás keretében adják át a díjakat, Mezey Katalin laudál, elhangzik egy köszöntő és egy zárszó is – így ér véget a tervek szerint az Irodalmi értékrendek, pályakezdés, érvényesülés tematikában hirdetett 2008-as Tokaji Írótábor. 
 
Kapcsolódó linkek
· Több hír: Híreink
· Több hír: szmit


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Híreink:

XIX. Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny

Hír értékelése
Értékelés: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

Kapcsolódó rovatok

Híreink

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.
Web site powered by PHP-Nuke
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.


Oldalkészítés: 0.09 másodperc