Üdvözöl a(z) SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA!
Hungarian Slovak 
 FŐOLDAL | TAGJAINK | ALAPSZABÁLY | TISZTSÉGVISELŐK | DÍJAINK | ELÉRHETŐSÉGEINK | SZPONZORAINK |
Opus - szlovákiai magyar írók folyóirata
Arany Opus Díj - főoldal
Jócsik Lajos-breviárium
Díjazottak
Szociális Alap
Opusonline
Szolgáltatások
· Híreink
· Rovatok
· Irodalomórák
· Rendezvények
· Pályázatfigyelő
· Kritikák
· Köszöntők
· Könyvajánló
·Fiatal Írók Köre
· Fiatal Írók Rovata
· Arany Opus Díj
· Jubilánsok
· Hazai magyar Lap-és Könyvkiadók ajánlata
· Képgaléria
· Emlékhelyeink
· Rólunk írták
· Hírek archívuma
· Linkajánló
· Keresés
· Jelentkezési lap
·Választmányi határozatok
Naptár
Szeptember
Vas Hét Ked Sze Csü Pén Szo
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Szavazás
Mit gondolsz a weboldalunkról?

Nagyon jó!
Elég jó...
Nem elég jó...
Nagyon rossz!



Eredmények
Szavazások

Szavazat 32886
Linkajánló
 Év Irodalmi Alkotása: Jelige: Esőerdő - pont

Arany Opus Díj 2009Színehagyottan feküdtem tésztacsíkok között. Belőled akartam táplálkozni, de elcsuklott a hangom. Kalács ujjaiddal megragadtad a combom: nagyon fájt, de nem sikítottam.

Inkább felhívtam az anyámat, s megkérdeztem, hogy örült-e nekem, mikor megszült. Nekem ugyanis aranyhajú gyermekem lesz kék szemekkel, akit nem tudok szeretni.
Mindez azon a hétvégén történt, amikor kidudorodott egy ér a karomon. Fura tapintású volt, de sokkal szebb, mint a halál macskája. Elég lett volna egy kis kaparás, s az én vérem a fatörzset festette volna meg az északi oldalról, mint a moha. A bőröm alatt lapult, aztán előtört, mint egy kicsi rák a homok alól. Ott álltam az ablakban és néztem a napsugarak fényét a bőrömön, miközben még csak két fal állt a négyből. Furcsa találmány a beton. Hideg és kemény. Nincs benne semmi emberi. Csak a kis csónakházunk volt szép, ahol üveggolyókkal játszottunk, s mégsem esett egy sem a vízbe. A bezártság megvan, a kulcs eltűnt, az ártatlanság elveszett.
Aztán persze a cipőm sarka beleragadt az aszfaltba. Szerencsére csak az egyik, de mégis ott kellett hagynom, mert az egy forgalmas út volt és sokan dudáltak rám. Én meg amúgy sem szeretem a feltűnést, szóval inkább tökéletesnek mutattam a párkapcsolatunkat. Ugyanezt csinálta ő is álmában, csak aranyosabban mosolygott. Most kikerültem körön kívülre, mert megláttam a nyakán a tetoválást. Bár kanos volt, a sárga nem állt jól neki. Igaz, kiverhette volna néhány fogamat függetlenül attól, hogy milyen hosszú a hajam. Majd eljön az idő, amikor új gönc kell, s akkor talán majd telik buszjegyre is.
Aztán egy traktor felkavarta a port, nekem meg beszakadt a körmöm. Rongyosnak néztem ki, s nem hitték, hogy tényleg láttam egy angyalt. Mert amikor gurult a labda a fa alatt, közben lepotyogtak róla a pöttyök. El akart rugaszkodni a barna földtől, s felugrani egészen addig a hegyes ágig, de túl kicsi volt, s nem tudott véget vetni mindennek.
Most már nekem szól a harsona, s neked a harang. Nincs olyan helye a testnek, mely ne kapott volna stigmát. Szándékosan ne menekülj, igazságtalan lenne, ha papír zsebkendőben végeznéd. Két könnycsepp a gyerekért, kettő teérted, aztán jöhet az angyal, megfogom az ő kezét is. Mert ha sikoltanak a pillangók, amikor ugrik egy macska és felsebzi a hasát a kerítés tűfoka, elterül a vér a bundáján, mintha a havat festené be.

De mi van a pont után?




 
Kapcsolódó linkek
· Több hír: Arany Opus Díj 2009
· Több hír: szmit


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Arany Opus Díj 2009:

Jelige: Pablo Tevel - Kabaré - avagy a por tragédiája

Hír értékelése
Értékelés: 2.33
Szavazat: 3


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

Kapcsolódó rovatok

Arany Opus Díj 2009

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.




Web site powered by PHP-Nuke
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.


Oldalkészítés: 0.19 másodperc