Meghívó
Dátum: 2010. december 13. hétfő, 08:46
Rovat: HíreinkA Fiatal Írók Szövetsége szeretettel várja naprendszerünk valamennyi érdeklődő lakóját
2010. december 16-án a Szatyor Bár és Galériában (1111 Budapest, Bartók B. út) megrendezésre kerülő „Hírek az érme másik oldaláról” Dezinformációs Konferenciára és az I. Pángalaktikus Álhírpályázat eredményhirdetésére.


Hivatlan program

13:57 Ünnepélyes megnyitó a Helmut Kohl Imitátorok Nemzetközi Szövetségének (HEKONISZ) közreműködésével
 
14:01-15:64 Előadások

Papp László Tamás:  "Tudatos és ösztönös dezinformáció az újságírásban. (Megöntözött öntöző, avagy a félrevezetés saját farkába harapó kígyója.)"
Kovács Gergely:  A Kétfarkú Kutya Párt fikciós megmozdulásai. (Álhirdetések, áltüntetés, álkiállítás, álkampány)
Marosán György: Miért nem gyógyítható a fanatikus?
Dezső András: Mit lehet a sajtóval megetetni? – álhírek, legendák és a nyilvánosság
 
16:04-16:15 szünet
 
16:15-17:45 Álhírről, álhírírásról Tacskó Muki bloggerrel és a Hírcsárda elit betyárkommandójával Mészáros Márton irodalomtörténész és Csepregi János író beszélget.
 
A résztvevők kiértékelik az álhír- és álhírvers pályázatot, a legjobb munkák felolvasásra kerülnek, váratlan, de nem ismeretlen vendégek vagy testdublőrök érkeznek a pályázatra írt műveikkel egyetemben.
 
 
20:00-tól Ballabox koncert saját verseinek és zenei világának ütős fúziójával taszítja rajongótáborába a lelkes közönséget az egyszemélyes zenekar. http://www.myspace.com/ballabox
 
A belépés a teljes programra díjtalan!

Vendégeinkről:
 
Dezső András: a hvg.hu újságírója, szerkesztője. Az Urbanlegends.hu egykori szerzője, a Legendavadászat című könyv társszerzője. Nevéhez fűződik például a kongói magyar törzs felfedezéséről szóló médiahack, amelyről Hackni címmel díjnyertes dokumentumfilm is készült. Saját maga szórakoztatására több internetes hoaxot (pl. Gyógyító Webgömb, Lakodalmas Rock Dalszövegíró Tanfolyam) és valódinak hitt, de valójában fiktív internetes karaktert – például a bérijesztgetéssel foglalkozó Horálki Jánost, az amerikai tőzsdemágnás Millényi Sándort – is ő „állított elő”.
 
A Hírcsárda elit betyárkommandójának: tagjai egyelőre még a szervezők előtt is ismeretlenek, egy szervező tudott meg róluk információkat, de ő már nem jár közöttünk. Amit tudni lehet: többen vannak, betyárok, elit kommandót alkotnak, előfordulási helyük a Hírcsárda és az azt körülvevő ingoványok és nádasok.

Kovács Gergely: grafikus, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt alapítója (2006. Szeged), vérbeli szürke eminenciás.

Marosán György: fizikus, a filozófiai tudományok kandidátusa, a BGF Külkereskedelmi Főiskola tanára. Kutatási területe: a játékelmélet alkalmazása a társadalomtudományokban.
Számos cikk és több kötet szerzője a stratégiai menedzsment és a társadalmi evolúció témakörében.

Papp László Tamás: szabadúszó újságíró, online kommentátor/elemző. Tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen folytatta történelem-politikaelmélet szakokon. Cikkei, publicisztikái többek között a Hírszerzőn, a Magyar Narancsban, az Élet és Irodalomban, a Kritikában és a Beszélőben jelentek meg.

Tacskó Muki: fajtája ismert, személyes adatai nem, állítólag vegán és parafenomén, mely tulajdonságok egy ebnél különösen ritka jellemzők, napi szinten folytat minőségi tér- és tudathajlítást.
 
Támogatóink NKA, MASZRE
Partnerek: HÍRCSÁRDA, TACSKÓ MUKI, SZATYOR BÁRA hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1085