A Selye János Egyetem közleménye
Dátum: 2011. május 13. péntek, 10:34
Rovat: Híreink


Tisztelt Kolléganők és Kollégák!

A komáromi Selye János Egyetem, az egyetem rektorának, doc. RNDr. Tóth Jánosnak, PhD. a védnöksége alatt megrendezi a  
„A tudomány és az oktatás a tudásközpontú társadalom szolgálatában “ elnevezésű
III. Nemzetközi Tudományos Konferenciáját Komáromban
 
 A konferencia időpontja: 2011. szeptember 5–6.
Helyszín: SJE Konferenciaközpont – Hradná 2, 945 01 KomárnoA rendezvény célja az oktatók és kutatók tudományos eredményeinek megismertetése.  Elsősorban a humántudományok, társadalomtudományok, neveléstudományok, közgazdaságtan és vállalatirányítás területein tevékenykedő szakemberek számára nyit teret, de szeretettel várjuk a rokon szakterületek művelőit is. A konferencia lehetőséget nyújt tapasztalat- és eszmecserére, a kutatói munkával kapcsolatos új ötletek merítésére, a kapcsolatteremtésre, valamint az előadások közzétételére.
A konferencia 2011. szeptember 5–6.-a között kerül megrendezésre. A tanácskozás szekciókban zajlik.
Az egyes előadások anyagát szekciók szerint válogatva konferenciakötetben és tudományos monográfiákban publikáljuk. A konferenciakötetet elektronikus formában biztosítjuk minden aktív résztvevő számára.

A tervezett szekciók: 
- Nyelvészeti és irodalomtudományi szekció: „Nyelv és irodalom az iskolai oktatásban. A nyelv- és irodalomoktatás tervezése, megvalósítása és értékelése többnyelvű környezetben“
- Pedagógiai szekció: „A pedagógusképzés kihívásai a 21. században“
- Teológiai szekció: „Paradigmaváltás a vallásokban“
- Gazdaságtudományi szekció: „Közgazdaságtan és vállalati menedzsment“
- Vállalatirányítási szekció: „Információs rendszerek a vállalatvezetésben“

Az előadások anyagát MS PowerPoint formátumban javasoljuk elkészíteni. A plenáris előadások bemutatásának hossza 20–30 perc, a szekciókon belüli előadások ideje (amennyiben a szekcióelnök nem határoz másként) 15 perc + 5 perc megvitatás.

A csatolt jelentkezési lapot kérjük legkésőbb 2011. június 30-ig eljuttatni a rendezők címére:

Selye János Egyetem
Bölcskei Judit
Bratislavská cesta 3322, 
945 01 Komárno 

Tel.: +421 35 3260 659         
E-mail: konferencia@selyeuni.sk 

Az előadások szövegét kérjük 2011. június 30-ig elektronikus formában eljuttatni a szekciók e-mail-címére. A határidő kötelező érvényű, az ezen túl beérkező anyagokat nem áll módunkban elfogadni. Csak a megfelelő formátumban beadott és pozitív elbírálásban részesült anyagok kerülnek publikálásra. Az előírt formátumtól eltérően elkészített tanulmányokat nem tudjuk elfogadni. Az elektronikus konferencia-kiadványt a konferencia napján kapják kézhez a résztvevők.

A konferencia részvételi díját (40,-€), vagy a publikálás díját (20,-€)  2011. június 30-ig kérjük átutalni a következő számlaszámra: 3871534001/5600, 
külföldi résztvevők esetén: SWIFT: KOMASK2X, IBAN: SK66 5600 0000 0038 7153 4001, VS: konferencia dátuma, a megjegyzésbe kérjük feltüntetni a résztvevő nevét.
Kedvezményezett neve: Comenius – Pedagogický inštitút Univerzity J. Selyeho – Selye János Egyetem Pedagógiai Intézete n.o.
Bank neve: Dexia banka Slovensko a.s.
Bank címe: Hodžova 11, 010 11 Žilina, Fiók: Komárno

Részletesebb információ a következő oldalon található: http://www.selyeuni.sk/hu/tudomany/sje-tudomanyos-konferencia.html

Üdvözlettel

A rendezők

Komárom 11. 5. 2011

További információk a Pályázatfigyelő c. rovatunkban.


A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1139