FÍK „másodszor”
Dátum: 2012. november 20. kedd, 20:43
Rovat: Rólunk írták


A Szlovákiai Magyar Írók Társasága mellett működő Fiatal Írók Köre 2. közgyűlésén is ugyanolyan szikrázóan ragyogott az ég Balázsfa felett, mint egy éve, a megalakuláskor. 2012. augusztus 25-én, szombaton a zöld gyep fölé kifeszített fehér sátorponyva alatt most is fontos dolgok történtek.
A leköszönő Rajkovics Péter elnök beszámolója szerint a FÍK szervezésben, szereplésben, alkotásban, táborozásban, egyéni és csoportos közlésben egyaránt gazdag évet zárt. A jövő terveiről már az új elnök, Mucha Attila szólt.


– Főbb céljaim között szerepel a további sikeres kapcsolatépítés, a tagság egységesítése és a pályázati lehetőségek jobb kihasználása. Szeretném, ha minél több irodalmi szervezettel működnénk együtt, közös előadói esteket, felolvasásokat valósíthatnánk meg. Kezdetben egy saját interaktív honlapot, egy igazán ütős antológiát, a későbbiekben akár saját lapot is el tudnék képzelni. A szépirodalom művelői mellett irodalomelmélettel, kritikával és publicisztikával foglalkozó pályakezdőket is várunk sorainkba – nyilatkozta többek között.
A vezetőség tagjai Czucz Enikő, Takács Zsuzsi, Angyal Sándor, Rajkovics Péter és Vörös Gergely lettek.


A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1396