Irodalmi pályázat "tolerancia" témakörben
Dátum: 2013. január 23. szerda, 09:48
Rovat: Híreink


A Humanitas Kulturális Alapítvány, amelynek székhelye: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Király utcai könyvtára (1042 Budapest, Király u. 5.) és a IV. kerületi Önkormányzat országos irodalmi pályázatot hirdet vers és novella kategóriában, „tolerancia” témakörben.

Hivatásos és amatőr író egyaránt pályázhat, 16 éves kortól, 1 novellával, maximum 4 (A/4-es) oldal terjedelemben és maximum 4 verssel.
A pályázat jeligés.
Postai küldés esetén, kérik, a borítékra írják rá a jeligét, kisebb lezárt borítékba helyezett cédulán tüntessék fel a pályázó nevét, lakcímét, lehetőleg az email címét és telefonszámát is; elektronikus úton beküldött pályázatok esetén adjanak meg egy jeligét és írják meg elérhetőségeiket.

A beküldött írásokat három tagú zsűri értékeli. A zsűri elnöke: Czigány György költő, tagjai: Baán Tibor költő és Benke László költő.

Az első három helyezettet 40, 30 illetve 20 ezer forint értékű könyvutalványban részesíti a pályázat kiírója. A további hét legjobb pályázó tárgyjutalomban részesül.
A díjakat a Humanitas Kulturális Alapítvány biztosítja.

A pályázatokat a következő elérhetőségeken várják:
Postacím: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Király utcai könyvtára, 1042 Budapest Király u. 5.
Email: fszek0401@fszek.hu
Beérkezési határidő: 
2013. 03. 15.
Eredményhirdetés: 

Eredményhirdetésre a Költészet Napja alkalmából 2013. április 19-én 17 órai kezdettel kerül sor az újpesti Király utcai könyvtárban.
További információ: 

www.fszek.huA hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1436