Felhívás
Dátum: 2013. január 28. hétfő, 11:36
Rovat: Híreink


Érdekel az újságírás, a szerkesztés, a kiadói munka vagy a kreatív írás? Jelentkezz a pozsonyi magyar tanszék új tanulmányi szakára!

KÖNYV- ÉS LAPKIADÁS, SZERKESZTŐI MUNKÁLATOK

(egyszakos nappali bakkalaureátusi képzés) 

 A tanszék újonnan akkreditált tanulmányi programja elsősorban azokat kívánja megszólítani, akik érdeklődnek a kreatív írás iránt, illetve középiskolai tanulmányaik során megpróbálkoztak annak művelésével. A hallgatók a bakkalaureátusi képzés ideje alatt elméleti ismereteket szereznek a mai magyar nyelv és irodalom különböző területeiről (nyelvtudományi és irodalomtudományi diszciplínákból egyaránt), s megismerkednek az információs és kommunikációs technológiák sajátosságaival (multimediális kommunikáció, kiadói és szerkesztői munkálatok), miközben a program nagy hangsúlyt helyez a különféle típusú pragmatikus és szépirodalmi szövegek alkotásával kapcsolatos tudnivalókra. A tanulmányi program végzősei főként magyar irányultságú könyv- és lapkiadókban, szerkesztőségekben találják meg számításaikat, de művészeti vagy kulturális jellegű intézményekben, reklámügynökségekben, illetve közigazgatási intézményekben is elhelyezkedhetnek. A képzésben való részvétel feltétele a magyar nyelv és irodalom tantárgyból tett érettségi vizsga, ennek hiányában a magyar nyelv aktív, legalább középfokú nyelvvizsgának megfelelő szó- és írásbeli ismerete. 

 

A jelentkezési lap leadási határideje: 2013. február 28.

A részletekről érdeklődhetnek a következő email-címen: csehyzoltan@gmail.com

Elérhetőségek: 

A tanszék honlapja:

http://www.fphil.uniba.sk/index.php?id=kmjl

Címe:

814 99  Bratislava P.O.Box 32, Gondova ul. č. 2,, 

Telefonszáma:. 00421-2-59339484

e-mail: kmjl@fphil.uniba.sk

Facebook:

http://www.facebook.com/l.varga.peter#!/pages/Comenius-Egyetem-Pozsony-Magyar-Nyelv-%C3%A9s-Irodalom-Tansz%C3%A9k/132975226768459?fref=ts A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1440