Arany Opus Díj 2015
Dátum: 2015. szeptember 16. szerda, 12:13
Rovat: Híreink


A Szlovákiai Magyar Írók Társasága Arany Opus Díj címmel szépirodalmi pályázatot hirdet szlovákiai magyar (állandó szlovákiai lakhellyel rendelkező) szerzők számára.
 
A pályázatra benyújtható minden olyan magyar nyelven írt széppróza vagy vers (max. 15 flekk), amely nyomtatásban még nem jelent meg, s amelynek közlési jogával a szerző rendelkezik. Egy szerző csak egy művel vehet részt a pályázaton. Tematikai megkötés nincs. A pályamunkát postai küldeményként, minden oldalán jeligével ellátva, négy nyomtatott példányban és digitális formában is kérjük benyújtani. A pályaműhöz külön, zárt borítékban csatolandó szerzőjének neve, e-mail címe, telefonszáma és lakcíme. Ezen a borítékon legyen feltüntetve a pályázó jeligéje is. A külső borítékra pedig kérjük ráírni: Arany Opus Díj.

Levélcím: Spoločnos maďarských spisovatežov na Slovensku, Galantská cesta 658/2F, 929 01 Dunajská Streda
A pályázatok beérkezési határideje: 2015. október 20.

Pályadíj: 200 euró, valamint Janiga József festőművész alkotása.
A pályázatra benyújtott szépirodalmi alkotásokat neves irodalmárokból álló zsűri bírálja el.
A zsűri tagjai: Tőzsér Árpád Kossuth-díjas költő, Grendel Lajos Kossuth-díjas író és Keserű József irodalomkritikus.
A díjnyertes mű első felhasználási joga a Szlovákiai Magyar Írók Társaságát illeti meg, és az Opusban jelenik meg a díjátadást követően a 2016/1-es számban.
Az ünnepélyes díjátadásra 2015. november 20-án kerül sor Párkányban, a X. Őszi Írófesztivál keretében megrendezett műsoros esten, ahol a nyertes pályamű egy színművész tolmácsolásában hangzik el.
A nem díjazott szövegeket a pályázat kiírója nem őrzi meg és nem küldi vissza.
A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1719