Díjátadás Diószegen
Dátum: 2016. május 02. hétfő, 10:55
Rovat: Híreink


A Szlovákiai Magyar Írók Társaságának választmánya idén is döntést hozott arról, hogy ebben az évben kinek ítélik oda Talamon- díjat.
Az ünnepélyes díjátadásra a hagyományokhoz híven, 2016. május 20-án, 17.00 órai kezdettel kerül sor Diószegen, Talamon Alfonz városában.
A 2016-os évben Talamon-díjban részesül:

Gazdag József, az  Egy futballfüggő naplójából című kötetéért.

A Szlovákiai Magyar Írók Társasága 2006-ban alapította a Talamon Alfonz-díjat, hogy az arra legérdemesebbnek tartott szlovákiai magyar prózaíró a díj által visszaigazolást kapjon az irodalmi tevékenysége elismeréseként. Ebben az évben, a fiatalon elhunyt író halálának 10. évfordulóján Grendel Lajos Kossuth-díjas írónak ítélték oda a díjat, majd következő évben Kovács Magda kapta az elismerést.  Harmadikként Duba Gyula József Attila-díjas Érdemes művészt tüntették ki. 2009-ben N. Tóth Anikónak, 2010-ben Hunčík Péternek, 2011-ben pedig Szalay Zoltánnak ítélte oda a díjat a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának választmánya írói munkásságuk elismeréseként. Így máig ő az első író, akit kétszer jutalmaztak Talamon-díjjal (másodszor 2015-ben). 2012-ben György Norbert volt a díjazott, majd őt követte Szászi Zoltán és Pénzes Tímea.A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1784