Németh László műfordítói tábor
Dátum: 2016. május 18. szerda, 13:45
Rovat: Híreink


2016 aug. 28. - 2016 szept. 4.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítványpályázatot hirdet a Németh László műfordítói táborban való részvételre.


A pályázati felhívásra azoknak a 35 év alatti fiataloknak a jelentkezését várjuk, akik elhivatottságot éreznek magukban mai (horvát, német, román, szerb, szlovák, szlovén, ukrán) és történelmi (csehek, lengyelek) szomszédaink nyelvén született szépirodalmi szövegek magyarra fordítása iránt.

A műfordítói táborban a résztvevők előadásokat hallhatnak a közép-európai irodalmakról és kultúrákról, művelődési kapcsolataink hagyományáról, valamint szemináriumi foglalkozások keretében (egyes nyelvek szerinti kiscsoportokban) megismerkedhetnek az adott nyelvű szövegek fordításának elméletével és gyakorlatával.

A fordítótábor helyszíne: a Lakiteleki Népfőiskola

A fordítótábor ideje: 2016. augusztus 28-szeptember 4.

A képzés térítésmentes, a tábor teljes idejére a Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány ellátást – szállást és étkezést – biztosít a nyertes pályázók számára.

A fordítótáborba egy legalább 4-5 ezer karakternyi, nyomtatásban meg nem jelent magyarra fordított XX-XXI. századi szöveggel, mint pályamunkával lehet jelentkezni. A pályamunka mellé kérjük csatolni a Lakiteleki Népfőiskola honlapjáról (http://nepfoiskola.lakitelek.hu), letölthető kitöltött és aláírással ellátott jelentkezési lapot.

A pályamunkákat, valamint a jelentkezési lapot pdf formátumban az alábbi e-mail címre várjuk: muforditotabor2016@gmail.com (Esetleges kérdését, észrevételét szintén erre a címre küldheti.)

A pályamunkák és a jelentkezési lapok beküldési határideje: 2016. június 6.

A beérkező munkákat szakmai zsűri bírálja el, a nyertes pályázókat 2016. június 14-ig értesíti a részvételi lehetőségekről.A tábor szakmai vezetői:
Kiss Gy. Csaba (Varsói Egyetem)

Mészáros Andor (ELTE Művelődéstörténeti Tanszék)Lezsák Sándor
a Lakiteleki Népfőiskola vezetője
Tóth István
a KEKK Alapítvány kuratóriumi elnökeA hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1788