Könyvújdonságok a 37. Csallóközi Vásárban
Dátum: 2017. szeptember 14. csütörtök, 13:06
Rovat: Híreink


A Szlovákiai Magyar Írók Társasága (SZMÍT) kezdeményezésére idén először valósul meg a 37. Csallóközi Vásáron, hogy a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egyik kiállítójaként, a vásár "Kézműves Utcájában" könyvvásárt hirdet a Xantus Könyv standja az olvasás népszerűsítése, új olvasók szerzése céljából.

A Pest-megyei bemutatók először vesznek részt a vásáron, könyvkínálatuk elsősorban erdélyi, kárpátaljai és délvidéki kötetekből áll, köztük számos olyan ritkaság, amely könyvesbolti forgalomba nem elérhető. A legfrissebben megjelent szépirodalmi, történelmi, néprajzi, kultúrtörténeti és gyerekkönyvekből hoznak ízelítőt Dunaszerdahelyre, s a gyerekek részére minden nap foglalkozást biztosítanak interaktív programokkal. Vissza nem térő alkalom arra, hogy egy helyen böngészhessen az olvasó a Kárpát-medencében élő és értéket teremtő magyar szerzők
művei között. Az SZMÍT feladatának tekinti, hogy az egész magyar nyelvterület kiemelkedő kortárs alkotóit emberi közelségbe hozza a felvidéki olvasóval.
Elérhetőek lesznek  csütörtöktől vasárnapig (szeptember 21-24.), vagyis már az első naptól, 10.00 -20.00 óra között.
A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=1862