Vélemények a X. Fiatal Írók Táboráról
Dátum: 2008. augusztus 11. hétfő, 11:50
Rovat: Rólunk írták


                               

Ebben az évben ünnepelte X. születésnapját a Fiatal Írók Tábora. Az Iródia mintájára tizennyolc fiatal kapcsolódott be a műhelymunkába, neves mentorok közreműködésével. Az alábbi leveleket tőlük kaptuk.  Köszönjük!


Puha Andrea:
Köszönöm a tábort, nagy élmény volt. Sokat tanultam. Annyi jó, értékes, kedves embert ismertem meg, akiket nagyon meg szerettem.  KÖSZÖNÖM!!!

Tóth Tímea:
Röviden: jó volt. Bővebben: a táborban a műveinkkel való foglalkozások során olyan tippeket-trükköket tanultam, melyeket felhasználhatok az írásnál, ezen felül remek társaság jött össze, és így eleve adott volt a jó hangulat.

Lovász Erika:
Mindenképpen pozitívan kell, hogy értékeljem, hiszen az elmúlt napok nagyon sok tanulságot, tanácsot és irányt adtak. A fiatal íróknak nagyon sok segítséget nyújtottak abban, hogy tehetségüket a leghatékonyabban kamatoztathatják.
A műhelymunkát is jó dolognak tartom, talán kicsit több szabadidővel.
A verseny  nem igazán az én "műfajom", főként, ha nem egyenlők az erőviszonyok. De mindenképpen kihívásnak tartottam, és büszke vagyok a csapatomra, hogy annak ellenére, hogy köztudottan mi számítottunk a "leggyengébb" csapatnak, nagyon szépen helytálltunk!
Még egyszer köszönetet mondanék a mentorainknak a segítségükért és türelmükért.

Rajkovics Péter:
Ebben a táborban megtanulhattam, miként is tudok eddigi verseim mellett prózát is írni. Jó volt vidám fiatalokat megismerni, akik számára fontos az irodalom, és sokan közülük nem is hinnék, mennyit tanultam tőlük! Felejthetetlen élmény volt ez a pár nap, köszönöm, hogy ott lehettem Nagymegyeren, fantasztikusan éreztem magam!

Bényi Klaudia:
Szeretném mindenkinek megköszönni, hogy részt vehettem a tábor életében! Fantasztikusan éreztem magam. Nagyon meglepett a mentorok közvetlensége és barátságos hozzáállása. Mindenkinek szeretném megköszönni a segítséget! Őrülök, hogy ennyi új embert ismerhettem meg, és annak, hogy ennyi új barátra tettem szert.
Bár kicsit zsúfolt volt számomra a program, de ennek ellenére nagyon izgalmasnak találtam, mindegyik lekötötte a figyelmemet, új tapasztalatokat szereztem.
Nagyon hasznos volt, hihetetlenül hálás vagyok, hogy részt vehettem rajta!!! Köszönöm!!!
                                                                      
Külön köszönöm Grendel Lajos és Nagy Erika kedvességét, valamint segítségét!

Lovász Andrea:
Véleményem szerint hasznos és tanulságos volt a rendezvény. Úgy gondolom, sokat adhatott azoknak a fiatal íróknak, akik komolyan szeretnének az írással foglalkozni. Igaz, hogy időnként túlkorosnak éreztem magam a sok fiatal között, de örülök neki, hogy részt vehettem ebben a táborban, amit ezúton szeretnék még egyszer megköszönni.

Fucsek Eszter:
Nagyon örülök, hogy részt vehettem a táborban. Kitűnő mentort kaptunk, N. Tóth Anikó nagyon sokat segített nekem. De nemcsak ő, hanem a többi mentor is nagyon segítőkész volt. Rengeteget tanultam, sikerült előrejutnom. A tábor előtt még valahogy holtponton voltam az írást illetően, az egész ottlét segített abban, hogy jobban megismerjem önmagam. Nagyon jó volt, hogy a többi fiatal írótól nem tapasztaltam semmi irigységet. Mindenki nyitott volt és segítőkész. Jó volt olyan emberekkel beszélgetni, barátkozni, akiknek hasonló az érdeklődésük, mint az enyém.
Egy dolgot sajnáltam csak, azt, hogy kevés volt a szabadidőnk. Minden este volt valamilyen program, és elalvás előtt már zsongott a fejem a sok elmélkedéstől, na meg a bölcsességektől. Ettől függetlenül nem bántam meg, hogy ott voltam, és jövőre is ott szeretnék lenni. Sokat jelent nekem ez a tábor, és tényleg örök élmény marad.

Kovács Barnabás versben felyezte ki véleményét:

X. Fiatal Írók Táborának emlékére
Tér, lenni akar bennem
Megérett: a megfoghatatlan…
M a g a sz t o s  s egyben vidám történet:
Mint az elveszett – mag,
Mikor rátalál az éltető földre. S ujjong!
Hogy él – ujjat. Ott, reggelen…

Lélekkövület tiszta része
Őszinte: tiszta lendület:
S elgondolkoztat, néha átcsap misztikus világgá,
Hogy a világ: hogy képezte az életet…
S vajon egyre közelebb…ha odaértem:
Felkínál-e, hogy vegyek részt egy alkotott Világban,
Hogy lesz e lehetőség utat hívni,
Hogy hivatott e alkotni bennem a formáló Világ?
S végül, a frekventált tudat: a kielégült érzés és csoda:
Hogy vagyunk, létezünk…

Csere Nikolett:
Új ismeretségekre tettem szert, sokat tanultam és persze szórakoztató is volt. Jó ötletnek tartom a szinte egész napos műhelymunkát, mert tényleg lehetett belőle tanulni, ami fontos. Másrészt viszont fárasztó volt. Ha több szabadidőnk lett volna mondjuk ebéd után, akkor talán jobb lett volna.
A programok felét érdekesnek, a másikat viszont kevésbé annak tartottam. Persze ez csak az én véleményem.
A hely, ahol voltunk, nagyszerű! Gyönyörű környezet, csendes, szép szobák és a koszt is finom volt.
Összegezve nagyon jó öt nap volt és örülök, hogy ott lehettem. Szivessen megyek jövőre is, ha lehet! 
 A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=407