Megemlékezések Dénes György 85. születésnapja alkalmából
Dátum: 2008. augusztus 25. hétfő, 14:07
Rovat: Híreink


  
Dénes György születésének 85. évfordulója alkalmából a költő emlékét őrizendő felhívást adott közzé közelmúltban a Szlovákiai Magyar Írók Társasága, a Katedra szerkesztősége és a költő családja, hogy könyvtárakban, iskolákban egy-egy emlékműsorral, megemlékezéssel, magyar órán egy-egy vers elmondásával, elevenítsék fel a költő emlékét.


  

Hogy mennyire elevenen élnek gyermekversei az olvasók körében, bizonyítja, hogy a felhívásra több iskola és könyvtár is jelentkezett.
A dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár rendhagyó magyar irodalmi órát szervezett, ahol a Kodály Zoltán Alapiskola 4. C. osztályos tanulói, Méhes Erika osztályfőnökkel közösen a költő verseiből készített összeállítást adták elő, majd  Dénes György lányával folytatott beszélgetés következett.
Pelsőcön a helyi alapiskola kapcsolódott be a rendezvénybe. Az iskolában rendhagyó irodalomórát tartottak a tanulók részére, kiállítást rendeztek Dénes György megjelent köteteiből, a gyerekek pedig illusztrációkat készítettek a verseihez.
Füleken a Mocsáry Lajos magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola egész napos ünnepi műsorral tisztelgett a költő emlékének.
A  nyárasdi alapiskolások egy Dénes György verseiből összeállított emlékműsorral elevenítették fel a költő emlékét, Léván pedig iskolarádió adásának keretén belül emlékeztek  Dénes György születésének 85. évfordulójára. A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=420