Érdi gyermekmunkák vándorkiállítása-
Dátum: 2009. április 17. péntek, 09:25
Rovat: Híreink


- a szlovákiai magyar költők verseinek illusztrációja
Az Ipolysági Városi Könyvtár és az érdi Csuka Zoltán Városi Könyvtár 2009. április 16-án megnyitotta Ipolyságon a könyvtárban az érdi gyermekek képzőművészeti munkáinak II. vándorkiállítását.

A 24.000 lakosú Érd /Magyarország/ városának könyvtára két évvel ezelőtt hirdette meg azt a pályázatát, mely keretében az alapiskolás és óvodás  gyerekek a szlovákiai magyar költők verseire készíthettek bármilyen képzőművészeti technikával illustrációt.
A felhívásra 600 munka érkezett be. Tüzzománc, akvarell, grafika és egyébb megoldásokat választottak a kis alkotók a feladat teljesítéséhez. A legszebb munkák most Ipolyságról indulnak útra Szlovákia könyvtáraiba, hogy felkeltsék a gyermekek, a könyvtárlátogatók érdeklődését a versek a művészeti alkotások iránt. Érsekújvár, Párkány, Zselíz, Léva után más könyvtárak részére is elérhető lesz a vándorkiállítás igény szerint.
A kiállított munkák Barak László, Csontos Vilmos, Dénes György, Gál Sándor, Kövesdi Károly, Kulcsár Ferenc, M. Csepész Zsilvia, Tóth Elemér, Tőzsér Árpád, Zs. Nagy Lajos
verseihez készültek.
Bazsóné, Megyes Klára az érdi könyvtár igazgatónője, Sebestyénné, Majchrowska Ewa
igazgatóhelyettes  Bélik György Ipolyság város alpolgármester jelenlétében került megnyitásra a nagyon ötletes és követendő kiállítás. A jelenlévőket gyermekversekkel köszöntötték az ipolysági alapikolák diákjai Turczi Réka, Tóth Szintia, Gál Dóra és Murin Barbara.
Az említett könyvtárak közötti többéves együttműködés lehetőséget nyújt olyan kezdeményezések megvalósítására is, mellyek bizonyítják a könyvtárak és a könyvtárlátogatók ötletekkel teli munkáját. Természetesen kölcsönösen szakamailag is gazdagítják egymást az említett kulturális intézmények és nem utolsó sorban az ajándékkönyvek, mellyeket az érdi könyvtár rendszeresen eljuttat az ipolysági könyvtárba /évente több száz irodalmi és szakkönyv/ nagymértékben hozzájárul a könyvállományunk bőítéséhez.
Solmoši MártaA hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=682