Jókai-díj 2010
Dátum: 2009. szeptember 29. kedd, 14:21
Rovat: Pályázatfigyelő


Kiírás: A Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület (Rév-Komárom, Szlovákia) és a Falvak Kultúrájáért Alapítvány Jókai Emlékbizottsága (Budapest, Magyarország) pályázatot hirdet. A pályázat címe: Jókai - díj 2010

A pályázatról: a) A 2010. évi témája: id. Szinnyei József, a legnagyobb magyar bibliográfus
b) Pályázni nyomtatásban meg nem jelent szépirodalmi írással - prózával, vagy tanulmánnyal lehet, melynek terjedelme nem haladhatja meg a 25 A4-es oldalt, de legalább 10 oldalas, 12-es betűmérettel és másfeles sortávolság használatával, amelynek közlési jogával a szerző rendelkezik.
c) A pályázat jeligés. A pályaműhöz külön, zárt borítékban csatolandó szerzőjének neve, lakcíme, e-mail címe, telefonelérhetősége, s nyilatkozata arról, hogy a pályamű nyomtatásban még nem jelent meg. Ezen a borítékon kell feltüntetni a pályázó jeligéjét.
d) A külső borítékra írják rá: "Jókai - díj, pályázat".
A pályázatokat egy nyomtatott példányban, jeligével ellátva és digitális formában ( PDF, illetve WORD) CD-n kell benyújtani az alábbiakban megadott címre.
e) Egy szerző csak egy művel vehet részt a pályázaton.
f) A döntés és értékelés: A legmagasabb értékelést kapott művek közül az alapítók által felkért nemzetközi bírálóbizottság legkésőbb 2010. január 31-ig hozza meg döntését.
g) A Jókai - díj tárgyiasult formája Jókai Mór kezének márványlapon elhelyezett festett gipszmásolata, melyhez tárgyi- illetve pénzjutalom társul a bírálóbizottság döntése alapján.
h) Az elismerés 2010 februárjában, Jókai Mór születésnapja alkalmából Rév-Komáromban kerül átadásra.
i) A bírálóbizottság véleményét figyelembe véve a díjazott, legszínvonalasabbnak ítélt írásokból évkönyv kiadására is sor kerülhet. A díjnyertes mű első felhasználási joga az alapítókat illeti.
j) A nem díjazott szövegeket az alapítók nem őrzik meg, s nem küldik vissza.
A Jókai-díjat elnyert pályázó három éven belül nem nyerheti el újból a díjat, írása megjelenhet az évkönyvben.

Levélcím: Jókaiho všeobecnovzdelávacie a múzejné združenie - Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület, Valchovnícka 2 (Csapó u. 2), 945 01 Komárno, Szlovákia, illetve Falvak Kultúrájáért Alapítvány 1143 Budapest, Stefánia út 33. Magyarország

Beérkezési határidő: 2009. november 30.

További információ: www.alkotohazak.shp.huA hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=763