Kerekasztal-beszélgetés és SZMÍT-győzelem
Dátum: 2009. november 09. hétfő, 11:26
Rovat: HíreinkKellemes hangulatú kerekasztal-beszélgetésre került sor a kortárs magyar irodalomról Ipolybalogon az Ipolyi Arnold Alapiskolában 2009. november 7-én.


A Szépírók Társasága A Könyv Utóélete programjának részeként megvalósuló beszélgetés résztvevői – Garaczi László, Hajtman Béla, Juhász R. József, Kukorelly Endre, Németh Zoltán és Szerbhorváth György – főként az érték, a történetiség és a generációs tudat felől értelmezték napjaink magyar irodalmát. Felmerült a kortárs irodalom taníthatóságának kérdése, s a jelenlévők egyetértettek abban, hogy az olvasóvá nevelésben, az olvasás élvezetének kialakításában pótolhatatlan szerepe van a jelen irodalmának. A beszélgetést Szerbhorváth Györgynek az erre az alkalomra írt novellája zárta, amely nagyszerűen kötődött rá a beszélgetést követő eseményekre.  
A folytatásban ugyanis a Szlovákiai Magyar Írók Társasága és a Szépírók Társasága asztalitenisz-csapatának mérkőzésére került sor a helyi iskola tornatermében. Az izgalmas összecsapás a Szlovákiai Magyar Írók Társasága válogatottjának sikerét hozta.  

Szlovákiai Magyar Írók Társasága - Szépírók Társasága: 15 : 3

Pontszerzők (győzelem/vereség):
SZMÍT: Németh Zoltán 4/0, Sánta Szilárd 4/0, Hajtman Béla 4/0, Juhász R. József 1/3, Németh-Sánta 1/0, Hajtman-Juhász R. 1/0
SZT: Papp Z. Attila 1/3, Szerbhorváth György 1/3, Kukorelly Endre 1/3, Garaczi László 0/4, Papp Z.-Szerbhorváth 0/1, Kukorelly-Garaczi 0/1

Németh ZoltánA hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=845