Élménybeszámolóval egybekötött könyvbemutató
Dátum: 2009. november 10. kedd, 13:14
Rovat: Híreink


Élménybeszámolóval egybekötött könyvbemutató Méder Áronnal és Poór Józseffel a Carina vitorlás Föld körüli útjáról Galántán és környékénAz elmúlt hónapban több TV adás csatornájának igazi hőse, valamint az írott médiának is gyakori szereplője volt és még egy kis ideig  lesz is Méder Áron. A Földet egyedül, s tavi vitorláson megkerülő utazóval most adódik lehetőség a találkozásra Galántán a Kodály Zoltán Magyar Tanitási Nyelvű Gimnáziumban (12,oo), a Hidaskürti Magán Szakközép- iskolában (14.3o), s klubestén (17,30) a Pázmány Péter Alapítvány irodaépületében (Galánta - a Szociális Biztosító mögötti utcában) 2009. november 13-án, pénteken megrendezetett élménybeszámolókon.

         A rendezvény műsorvezetője Poór József író, vitorlázó faggatja a fiatal kalandort e vizisport kapcsán a lehetőségekről, a hogyanokról és mikéntekről, kezdve e különös sportág filozófiájától a hajóépítésig,a lát- szólag egyszemélyes sportágtól a csoportos összefogásig.

         A beszélgetés során az is kitudódik, miként jelenhetett meg még aznap az útról is egy könyv (mely egyúttal bemutatásra is kerül), amikor a kis magyar hajó 3 éves útjáról éppenhogy csak befutott az észak-adriai Koper kikötébe. A rendezvény szervezői bíznak abban, hogy a képernyő-
ről megismert szerény, de mindazonáltal nagyon is szókimondó természe- tű vendég megismerésével emlékezetes találkozója lesz mindenkinek,aki- ket érdekel az útrakelés, a szabadságvágy megélése ebben az anyagias világban.

         A találkozó sorozat a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Területi Választmánya és a Csemadok Galántai Helyi Szervezete szerve- zésében valósul meg.

A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=848