Emberi mélységek ~ a Fiction Kult irodalmi pályázata
Dátum: 2010. április 07. szerda, 09:39
Rovat: Pályázatfigyelő


Fiction Kult irodalmi pályázatán hazai és határon túli szerzők is indulhatnak, kizárólag magyar nyelven írt, más médiumban még nem publikált saját alkotásokkal.

A pályázatra olyan írásokat várnak, melyek hitelesen képesek megragadni az ember legsötétebb vagy legfényesebb pillanatait, s közben az embert magát, a falak és maszk mögött rejtezőt. Fentieken túl csupán annyi a tartalmi elvárás egy-egy történettel kapcsolatban, hogy megjelenjen benne a fantasztikum is valamilyen formában.
Egy alkotó több írással is nevezhet.

Műfaji megkötés nincs.

A pályaművet doc vagy rtf formátumban kell egy e-mail mellékleteként csatolni és a palyazat@fictionkult.hu beküldési címre elküldeni.
A levél tárgyában kizárólag az alkotás műfaját kell megjelölni (pl.: vers, regény), illetve a főszövegben egy e-mail cím, valamint az alkotó valós nevének megadása kötelező.
A beadott művek tekintetében terjedelmi korlát nincs, csupán arra kell figyelniük a pályázóknak, hogy a Galaktikába szánt alkotások hossza nem haladhatja meg a 9000 karaktert.

Az értékelés két fordulóban zajlik. Elsőként a Fiction Kult szerkesztői és a zsűri elnöke értékeli a pályázatra beküldött alkotásokat két kategóriában. Az első kategóriába valamennyi mű beletartozik, míg a másodikba, kizárólag azon novellák, melyek hossza a 9000 karaktert nem haladja meg.
Második fordulóban csak ez utóbbi kategóriába tartozó 5 legjobb írás vesz részt, melyeket a Galaktika szerkesztősége zsűriz.

Díjazás:

~ Első kategória:
1. díj: 12000 Ft értékű könyvcsomag
2. díj: 8000 Ft értékű könyvcsomag
3. díj: 5000 Ft értékű könyvcsomag

~Második kategória:
Galaktika megjelenés – amennyiben születik olyan írás, mely megüti a mércét a zsűri szerint

A nyertes művek továbbá megjelennek a Fiction Kult-on, valamint a zsűri által a második kategória öt legjobbra értékelt alkotását továbbítják a Galaktika szerkesztőségébe. Ezen öt novella közül a szerkesztőség is választ egy nyertest és e mű lehetőséget kap a Magazin egy későbbi számában való megjelenésre.
Természetesen mind a Fiction Kult, mind a Galaktika szerkesztősége fenntartja magának a jogot, hogy ha művek színvonala nem ér el egy bizonyos színvonalat, akkor ne hirdessen nyerteseket.
A részletes pályázati kiírás itt olvasható: Kiírás
Beérkezési határidő:
2010. 05. 01.
Eredményhirdetés:

2010. június 15.
További információ:

Pályázattal kapcsolatos esetleges kérdéseket, a kiírás fórumában várják a szerkesztők. Itt: Kiírás


A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=912