„Bujkáló mese” Vers- és prózapályázat
Dátum: 2010. április 27. kedd, 14:24
Rovat: Pályázatfigyelő


A www.helenbereg.gportál.hu lap vers- és prózapályázatot ír ki „Bújkáló mese” témában.

A pályázónak alkotásait a helenbereg@citromail.hu címre kell beküldenie "pályázat és regisztrált név" tárggyal, Word csatolt állományban Times New Roman betűtípussal, 12-es betűmérettel, szimpla sorközzel, 2,5 cm-es margókkal.


Csak a www.helenbereg.gportal.hu oldalon regisztrált tag pályázhat. A alkotással együtt el kell küldeni a pályázónak a www.helenbereg.gportal.hu oldalon regisztrált felhasználónevét, ezen túl a teljes nevét és címét, valamint egy nyilatkozatot, hogy a beküldött mű saját alkotás és az alkotó hozzájárul a honlapon történő megjelenéshez.

Téma: Téma és forma teljesen szabadon választott. Semmilyen megkötés nincs.

Terjedelmi korlátozás: Mindkét alapforma – vers és próza - formában maximum 2 oldal.

Formai megkötés: A kötelező szavakat megvastagított, vagy aláhúzott betűformával kell jelölni.

Kötelezően az alkotásban szereplő szavak:   A kötelező szavak négy héten át 2010. január 10-től minden nap megjelennek valamilyen formában a honlap Bujkáló mese menüpontjában. Itt kell beírni a tippeket a megfejtésre is. Négy hét után a 28 elbújtatott szóból hat szó kerül kiválasztásra, amely hat szónak kötelezően szerepelnie kell a mesében.  Ezen szavak bármilyen ragozott formája, szóösszetétele, mely megőrzi eredeti jelentését elfogadott.

A szókitaláló játék után a kötelező szavak:
SÜTŐLAPÁT, FELHŐ, DIÓ, ORGONA, PILLANGÓ, GYÖNGY

Beküldési határidő:  a kitalált szóra a következő napon megjelenő új szófeladványig, a mese beküldési határideje: 2010. május 31.

Nevezési díj: nincs

Visszaigazolás: A beérkezett alkotások e-mail-en visszaigazolásra kerülnek.

Elbírálás:  A szókitalálásban 2010. február 20-ig, a mesében (vers és próza együtt kerül értékelésre)  2010. június 20-ig. Az oldalon regisztrált, kiválasztott zsűritagok döntenek a sorrendről. A végeredmény a honlapon kerül nyilvánosságra. A nyertesek postán kapják meg a nyereményüket.

Díjazás:

Szókitalálásban: A leggyorsabb megfejtő a 28 nap alatt 1000 forintos könyvutalványt kap  és Helen Bereg: Mikor kezed kezembe simul könyv dedikált példányát

Meseírásban:
I. helyezett 5000, II. helyezett 3000, III. helyezett 1000 forintos könyvutalványt kap.

Jó játékot és ihletet az alkotáshoz!
Helen Bereg
 

 A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=936