A 2010. Európai Év Újságírója-díj
Dátum: 2010. április 27. kedd, 14:43
Rovat: Pályázatfigyelő


Szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem

"A 2010. Európai Év Újságírója" díjat az Európai Bizottság annak érdekében hozta létre, hogy támogassa és elismerje azokat az újságírókat, akik munkájukkal hozzájárulnak a szegénység és a társadalmi kirekesztés iránti figyelem felkeltéséhez, és a jelenségek jobb megértéséhez.


A versenyben minden olyan, a nyomtatott, az on-line és az audiovizuális sajtót képviselő újságíró részt vehet, aki az Európai Unióban a szegénység és a társadalmi kirekesztés problémájával kapcsolatosan készített cikkeket, illetve riportokat az írott, illetve az audiovizuális média számára. A cikkek, illetve riportok esetében előfeltétel, hogy azoknak 2009. október 1. és 2010. augusztus 31. között kell(ett) megjelenniük, illetve adásba kerülniük a 27 EU-tagállam, Izland vagy Norvégia közül valamelyik ország bármely médiumában.

"A 2010. Európai Év Újságírója" díj célkitűzései a következők:
- Az újságírói kiválóság elismerése a szegénység és a társadalmi kirekesztés problémájának bemutatásában
- A 2010. európai év kampányával kapcsolatos ismeretek terjesztése a 27 EU-tagállam, Izland és Norvégia médiumainak képviselői körében
- A szegénység és a társadalmi kirekesztés, továbbá ezek okai és lehetséges megoldásai jobb megértésének támogatása

Az érdeklődők az on-line űrlap kitöltése után tölthetik fel munkájukat a pályázat honlapján (http://www.2010againstpoverty.eu), ahol további információk is olvashatóak a díjról. A végső feltöltési határidő 2010. augusztus 31. A határidő alól mentesség nem adható, és az nem hosszabbítható meg. A nevezés ingyenes.


A hír tulajdonosa: SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA
http://www.szmit.sk

A hír webcíme:
http://www.szmit.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=939