Üdvözöl a(z) SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA!
Hungarian Slovak 
 FŐOLDAL | TAGJAINK | ALAPSZABÁLY | TISZTSÉGVISELŐK | DÍJAINK | ELÉRHETŐSÉGEINK | SZPONZORAINK |
Opus - szlovákiai magyar írók folyóirata
Arany Opus Díj - főoldal
Jócsik Lajos-breviárium
Díjazottak
Szociális Alap
Opusonline
Szolgáltatások
· Híreink
· Rovatok
· Irodalomórák
· Rendezvények
· Pályázatfigyelő
· Kritikák
· Köszöntők
· Könyvajánló
·Fiatal Írók Köre
· Fiatal Írók Rovata
· Arany Opus Díj
· Jubilánsok
· Hazai magyar Lap-és Könyvkiadók ajánlata
· Képgaléria
· Emlékhelyeink
· Rólunk írták
· Hírek archívuma
· Linkajánló
· Keresés
· Jelentkezési lap
·Választmányi határozatok
Naptár
Március
Vas Hét Ked Sze Csü Pén Szo
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Szavazás
Mit gondolsz a weboldalunkról?

Nagyon jó!
Elég jó...
Nem elég jó...
Nagyon rossz!Eredmények
Szavazások

Szavazat 32491
Linkajánló
 Irodalmi Karaván vajdasági írókkal

Híreink
2019. május 20-22-e között vajdasági írókkal folytatódott az Irodalmi Karaván. Helyszínek voltak: Nagymegyer, Dunaszerdahely és Somorja. Az öt fiatal szerző betekintést adott a kisebbségi létben lévő kortárs vajdasági irodalom életébe.

Benedek Miklós 1984-ben született Topolyán. Jelenleg Szabadkán él. Sinkó-díjas költő. Eddigi kötetei: Nem
indul hajó, Mintha emberekből állna. Harmadik kötete az idei budapesti ünnepi könyvhétre jelenik meg Miközben halkan címmel. Fordítással is foglalkozik, mégpedig szerb verseket fordít magyarra.Patócs László (1986, Zenta) az újvidéki bölcsészkar magyar nyelv és irodalom szakán szerzett mesterdiplomát. Az Újvidéki Rádió munkatársa, az újvidéki Híd irodalmi, művészeti és társadalomtudományi folyóirat főszerkesztője. Vezeti a népet című regénye júniusban jelenik meg az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet gondozásában. Szereti Újvidéket.


Döme Szabolcs (1988) Zentán született. Az Újvidéki Egyetem BTK Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékén végezte tanulmányait. 2018-ban Gion Nándor Alkotói Támogatásban részesült. Kötete: A felhő neve (novellák, zEtna Kiadó, 2017).


Bíró Tímea 1989-ben született Szabadkán, Csantavéren töltötte gyermekkorát. Első verseskötete 2017-ben jelent meg a Forum Könyvkiadó Intézet gondozásában A pusztítás reggelei címmel. A szerzőt a kötetért az Irodalmi Jelen 2017-es költészeti díjával tüntették ki. A Hét Nap hetilap újságírója, a Képes Ifjúság külsős munkatársa, a Szab-way Színházi Szervezet művészeti titkára és közönségszerevezője, a Híd Kör tagja, valamint kreatív írást tart gyerekeknek és középiskolásoknak. A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete 2018-ban neki ítélte oda az Év pályakezdő újságírója díjat.

Varga Tamás 1976-ban született Zentán. Színészi pályáját Zentán kezdte amatőrként, ahol több mellék és főszerep után megírta első drámáját, majd a rendezésben is kipróbálta magát. Végül a színészi pálya mellett döntött, felvételt nyert az Újvidéki Színművészeti Akadémia színészi szakára. Az Újvidéki Színház színtársulatának tagja lett, ahol tíz év alatt szinte minden előadásban játszott, közben Szabadkán, Zentán, Temesváron és Békéscsabán is elvállalt szerepeket. Az Okuláré Projekt drámaíróversenyén két első helyezést nyert. A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet munkatársaként drámapedagógus diplomát szerzett, az Intézet megbízott igazgatója volt, jelenleg pedig a kulturális fejlesztésért felelős munkatársa, továbbá a Vajdasági Magyar Értéktár Bizottság elnöke.

 
Kapcsolódó linkek
· Több hír: Híreink
· Több hír: szmit


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Híreink:

XIX. Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny

Hír értékelése
Értékelés: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.
Web site powered by PHP-Nuke
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.


Oldalkészítés: 0.15 másodperc