Üdvözöl a(z) SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA!
Hungarian Slovak 
 FŐOLDAL | TAGJAINK | ALAPSZABÁLY | TISZTSÉGVISELŐK | DÍJAINK | ELÉRHETŐSÉGEINK | SZPONZORAINK |
Opus - szlovákiai magyar írók folyóirata
Arany Opus Díj - főoldal
Jócsik Lajos-breviárium
Díjazottak
Szociális Alap
Opusonline
Szolgáltatások
· Híreink
· Rovatok
· Irodalomórák
· Rendezvények
· Pályázatfigyelő
· Kritikák
· Köszöntők
· Könyvajánló
·Fiatal Írók Köre
· Fiatal Írók Rovata
· Arany Opus Díj
· Jubilánsok
· Hazai magyar Lap-és Könyvkiadók ajánlata
· Képgaléria
· Emlékhelyeink
· Rólunk írták
· Hírek archívuma
· Linkajánló
· Keresés
· Jelentkezési lap
·Választmányi határozatok
Naptár
Áprílis
Vas Hét Ked Sze Csü Pén Szo
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30  
Szavazás
Mit gondolsz a weboldalunkról?

Nagyon jó!
Elég jó...
Nem elég jó...
Nagyon rossz!Eredmények
Szavazások

Szavazat 33000
Linkajánló
 Fiatal írók rovata: Bokora Ákos - Állapot

Fiatal írók rovata 2007/2008Elmaradt karácsony-érzetekkel sem büszkélkedhető kedélyállapottól megszállva iszogatom a kávémat egy kispolgári város kispolgári plázájának kispolgári vasárnap-délutáni hangulatölelésében.

Zúg bennem az átdorbézolt hétvége, egyszer sikerült egy beszökött pillantás a kicsi Pillangómra, három lassú és ingyen bor.
Ennyi volt. Skizofrénia, öreg koromra. Ráadásul újabb szimptómák jelentkezését tudatosítottam (tudatosítottam – jó jel, hehe). Alvajáró lettem. Holdkóros, vagy miafene.
Úgy döntöttem, e vasárnap délután én is kispolgár leszek: a késő-tavaszi napsütésben kimegyek sétálni. Beültem az autóba és – hülye kontextus, de – köd előttem, köd utánam. Tehát ebben a történetben nem lesz se boróka, se cseresznye, van viszont helyette egy kegyetlenül eltorzított Zombie-remix és tiszta fejű züllés. Kvázi poshadás – mindig belefér.
Elnézegettem ma a gyerekeket, ahogy a lakótelepi uniós (nem európai, hanem szovjet) játszótéren nyüzsögtek. A fél tucat hétéves forma kislegény ugyan azt játszotta, mint mi annak idején. Jézusom, annak már vagy tizenöt éve, hehe. Mamuszcipő és nosztalgia. Barátocskám, látni kellett volna a gyerekeket. Bújócska, opaszta (mert az nélkül már nem is érdekes). A hunyó a trafóháznál számol – mi tizenöt éve is pontosan így-itt határoztuk meg a hunyó helyét. Kollektív felmászás a trafóházra, visszarántják egymást, szétrúgom a segged, nevetés, majd: ki mer leugorni. Én először nem mertem.
Újabb cigarettára gyújtok.
Irigyeltem a kissrácokat. Önfeledt, gondtalan volt mindegyik, kiabáltak és nem érdekelte őket, hogy ki hallja meg, ki mire gondol. Tudat alatt szarok rá – ez jó, ezt most találtam ki. Egy darab bottal vagy húsz percig el tudnak lenni. Én is el akarok játszani egy darab bottal.
A magába roskadó, kockafejű öngyilkosjelölt (vagy csak szuicid hajlamú), világfájdalommal küszködő baromállatnak is veszek egy botot, ha valaha sok pénzem lesz. Sőt, keresek egy majdani hatéves legénykét, és mindenkinek elmagyaráztatom vele, hogy érezzük jól magunkat autó, számítógép, drága cuccok és egetverő technikai újítások nélkül. Ha profi üzletember lennék, oktató DVD-t csinálnék (nekem jobban bejön a „csinálnák”).
Visszatértem a kispolgári centerbe a kihűlt kávémhoz. Azt hiszem, rágyújtok. Öt perc és folytatom, addig ti is kezdjetek valamit magatokkal.
Mondjuk, keressetek egy botot. Hehe.
Visszaolvastam, amit idáig írtam és tettetett közönnyel állapítottam meg, hogy elment az eszem. Anatómiai statisztika. Vicces dolog. Elmehet az, ami sosem volt?
Kicsi Pillangóm, miért nem jelentkezel? Nem kapsz el zuhanásomban, hogy arany szárnyaiddal a felhők fölé emelj. Pedig ott még a nap is süt. Mindig. Na jó, éjszaka nem, de az éjszakák másra vannak… Te is tudod, kedves (vagy kedvetlen) olvasó.
Tiszta vacak érzés, hogy senki sem vár otthon. De még máshol sem. Kárpótol valami? Ha eltörik a bot, kárpótol a számítógép generálta virtuális világ? Már akit. Kocsmatangó.
Nem tudom, mihez lenne kedvem. Csak úgy ülni. Pillangóval. Kéz a kézben – klisés retró-hangulatban. Nem divat már, tudom, csak közönyös megszokássá tompult művészet.
Elfogyott a kávém. Csábít, hogy igyak a másik lábamba is, de félek, hogy túlpörgök és értelmetlen hülyeségeket fogok írni. Nevetek magamon, szerintem Te is nevetsz. Ki ez a hülyegyerek.
Na jó, inkább haza megyek, és ha nem találok botot, nekiállok legózni.


Bokora Ákos: Állapot

Minden ok nélkül, keveredik a múlt idő a jelennel, hiszen egy időben játszódik az egész, vagy inkább gondolódik. Zavarnak a nyelvi hibák, akkor is ha zárójelesen jegyzi meg a szerző, hogy neki így jobban tetszik. Nagyon lerontja a sok hehehe. Hihihi!
Ez az állapot amolyan naplóba illő bejegyzés, pillanatnyi, annak érdekes talán, aki írta.

Cs. Liszka Györgyi
 
Kapcsolódó linkek
· Több hír: Fiatal írók rovata 2007/2008
· Több hír: szmit


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Fiatal írók rovata 2007/2008:

Crane Tresaille

Hír értékelése
Értékelés: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

Kapcsolódó rovatok

Fiatal írók rovata 2007/2008

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.
Web site powered by PHP-Nuke
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.


Oldalkészítés: 0.17 másodperc