Üdvözöl a(z) SZLOVÁKIAI MAGYAR ÍRÓK TÁRSASÁGA!
Hungarian Slovak 
 FŐOLDAL | TAGJAINK | ALAPSZABÁLY | TISZTSÉGVISELŐK | DÍJAINK | ELÉRHETŐSÉGEINK | SZPONZORAINK |
Opus - szlovákiai magyar írók folyóirata
Arany Opus Díj - főoldal
Jócsik Lajos-breviárium
Díjazottak
Szociális Alap
Opusonline
Szolgáltatások
· Híreink
· Rovatok
· Irodalomórák
· Rendezvények
· Pályázatfigyelő
· Kritikák
· Köszöntők
· Könyvajánló
·Fiatal Írók Köre
· Fiatal Írók Rovata
· Arany Opus Díj
· Jubilánsok
· Hazai magyar Lap-és Könyvkiadók ajánlata
· Képgaléria
· Emlékhelyeink
· Rólunk írták
· Hírek archívuma
· Linkajánló
· Keresés
· Jelentkezési lap
·Választmányi határozatok
Naptár
Június
Vas Hét Ked Sze Csü Pén Szo
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30  
Szavazás
Mit gondolsz a weboldalunkról?

Nagyon jó!
Elég jó...
Nem elég jó...
Nagyon rossz!Eredmények
Szavazások

Szavazat 33040
Linkajánló
  Idegen a városomban a legjobb elbeszélés – irodalmi verseny

Híreink
A verseny négy országban kerül meghirdetésre: Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon. A verseny témáját a következő városok képezik: Kłodzko, Brno, Bratislava és Budapest. A szabályok minden ország nyelvén elérhetőek. Az adott nyelvi verzió minden ország számára kötelező.


1. A „Kłodzko 2016″ Kulturális Intézet (a továbbiakban a szervező) a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával versenyt hirdet a Narraton V4 Tournee projekt keretén belül a két legjobb, Budapesthez kapcsolódó novella megírására. A verseny eredeti mottója: Idegen a városomban

2. A novella nem lehet hosszabb 3 szabványoldalnál (1800 leütés/oldal) és *.doc, *.docx, *.rtf, *.odt vagy *.txt formátumban kell lennie. A novella beküldési határideje 2013. március 15. a narratonv4@gmail.com e-mail címre.

3. A versenyben bárki részt vehet nemre, korra, nemzetre, politikai beállítottságra és hitre való tekintet nélkül. Eredeti alkotásokat várunk, és a novella nyelve a magyar kell, hogy legyen (fordításokat nem fogadnak el).

4. A szövegeket keresztnévvel és vezetéknévvel aláírva fogadják el. Kérik, az e-mailhez szintén csatolják az elérhetőségeiket (állandó lakhely címe, e-mail cím és telefonszám).

5. A versenyben való részvétellel a szerző elfogadja a verseny feltételeit.

6. A mű versenybe való elküldésével a résztvevő igazolja szerzőségét, továbbá azt is, hogy a mű jogi hibáktól mentes és hogy harmadik személyek szerzői joga megsértése esetén anyagi felelősséget vállal.

7. Azokat a munkákat, melyek nem teljesítik a fenti feltételeket, nem fogadják el a versenybe.

8. A verseny zsűrije azokat az elbeszéléseket fogja díjazni, melyek elsősorban eredetiek és megfelelő irodalmi szintet érnek el. Továbbá, hogy a versenyzők hogyan közelítik meg a Budapest – egyedülálló város/hely témáját, melyben összeolvadnak a hagyományos, helyi elemek az újakkal, ismeretlenekkel és idegenekkel.

9. A két legjobb elbeszélés szerzője (a zsűri által kiválasztottak) egyenként bruttó 800 zloty honoráriumot (szerződés keretén belül) kap (az adózást a nyertesek önállóan intézik). A győztes elbeszélés honoráriuma a szerzői jogokért járó díjként kerül kifizetésre (az engedély sem időben sem helyileg nem korlátozott) ami – a megkötött szerződés keretén és a kifizetett honorárium keretén belül – a szerző beleegyezését jelenti a szöveg nyomtatott és elektronikus formában való megjelentetésére a „Kłodzko 2016“ és Narraton V4 Tournee weboldalán.

10. A két legjobb szerző kihirdetésére 2013. március 30-án kerül sor a www.narratontournee.eu weboldalon. A nyerteseket telefonon vagy e-mailben értesítik.

11. A két legjobb elbeszélés szerzője meghívást kap arra a 2013. májusában Budapesten megrendezendő irodalmi találkozóra, mely a teljes verseny összefoglalója lesz. A szervező állni fogja a két győztes elbeszélés szerzője részére az előre igazolt utazási költségeket Budapestre és a szállás költségeit.

12. A szervező a döntés nem meghozatalára a jogát fenntartja.
Beérkezési határidő: 
2013. 03. 15.
Eredményhirdetés: 

2013. március 30-án
További információ: 

www.narratontournee.eu 
Kapcsolódó linkek
· Több hír: Híreink
· Több hír: szmit


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Híreink:

XIX. Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny

Hír értékelése
Értékelés: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

Kapcsolódó rovatok

Pályázatfigyelő

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.
Web site powered by PHP-Nuke
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.


Oldalkészítés: 0.30 másodperc